Jett Rebel - Mars (2013)

4. Tonight (3:16)
  5. Sleep Overs (3:03)
  6. Sugar (4:44)
avatar van AstroStart
Nog beter dan Venus. Geen enkele misser, maar ik vind Tonight, Sleep Overs en That Place toch wel de toppers!

avatar van Matthijs72
Wat schrijft deze gast toch een catchy nummers

avatar van iJorno
Lekkere muziek, word je toch gewoon automatisch blij van. Benieuwd naar de live-performance deze man.

avatar van Maver
Wat een geweldig talent is dit toch. Hopelijk wordt hij nu eindelijk eens door 3fm opgemerkt.

avatar van iJorno
Na nog vele luistersessie ben ik tot de conclusie gekomen dat dit album meer verdiend dan 3,5 ster, dus bij deze 5 sterren. Wat een geweldig album, het werkt gewoon verslavend.

En over de live-performance, die ga ik woensdag testen in People's Place!

avatar van Rudi S
Maver schreef:

Giel had hem deze week weer in de studio en was super enthousiast .

iJorno schreef:

Live zeer genietbaar. Kijk dit filmpje maar eens.

Booyo schreef:

Live zeer genietbaar. Kijk dit filmpje maar eens.

Maar, op de radio is het toch altijd anders naar mijn mening.
Woensdag ga ik het ontdekken, ben zeer benieuwd. De EP('s) beloofd heel heel veel goeds.

En hoe is het je bevallen? Ik was er ook, zoals ik al zei: live zeer genietbaar

Booyo schreef:
En hoe is het je bevallen? Ik was er ook, zoals ik al zei: live zeer genietbaar

Live zeer genietbaar, je hebt helemaal gelijk. Buiten het genietbare, was het ook gewoon echt een show die deze man gaf en hij gunt ook elk bandlid zijn "Moment of Fame". Hulde en ronduit geniaal.

avatar van pet
pet
Mars, de mannelijke variant van Venus. Maar oef, dat begin.. foute jaren 80 drums, synthesizer, blegh. Maar dan komt die stem van mister Rebel, die het nummer nog weet te redden als een soort superman die het meisje op het laatste moment weet te redden. Verder blijft het een ultiem fout jaren 80 gevoel houden. Kwestie van smaak? Zal vast allemaal wel, maar ik vind het niet te harden. Het blijft eigenlijk allemaal een beetje glad en geproduceerd klinken. Waar het begin op de vrouwelijke EP (Venus) nogal mannelijk was, is het hier nogal.. nou ja, vrouwelijk eigenlijk. En dat blijft zo tot Tonight, waar de gitaren weer tevoorschijn komen. Ook is zijn stem hier minder glad en geproduceerd. Meer de rand op zoeken. Dit is meer mijn ding. En wederom zo'n super catchy stukje... It's no fun when the girls are dancing... Wat is dat heerlijk zeg! Daarna komt Sleep Overs wat wederom heerlijke catchy stukjes heeft. Afsluiter Sugar is dan weer een stukje rustiger en meer soul-vol.

Het talent spat er aan alle kanten vanaf, helemaal als je bedenkt dat alles door dezelfde persoon is opgenomen. De 'soul-kant' is niet helemaal mijn kopje thee, maar dat is natuurlijk een smaak kwestie. Het laat in ieder geval wel 1 ding zien: dit is zeker geen 1-trick pony en hier gaan we nog heel veel van horen.

In gewijzigde vorm overgenomen van mijn blog: Pat-sounds

avatar van E-Clect-Eddy
Het schijnt dat Jett Rebel 'hot' is als ik mij Last.fm aanbevelingen mag geloven. Ik zie de naam ook vaker bij festivals staan dus maar eens een luisterbeurt aan wagen. Dus als eerste deze EP want een compleet album is blijkbaar nog niet.

Dat was even schrikken bij het eerste nummer, back to the 80s! De beste man heeft duidelijk naar Prince en Lenny Kravitz geluisterd maar ook 80s new wave(y) synthpop en vleugjes R&B, hoor ik daar een melodielijn van Het Goede Doel? Voor degene die de 80s niet meegemaakt hebben misschien iets nieuws maar ik zet liever iets op van Prince, Lenny of Het Goede Doel. Slecht is het niet en het zit lekker is elkaar maar de stem zit iets 'te diep in de mist', ik hou van een iets helderder stemgeluid. Ook de productie is me iets te glad, mogelijk dat het op het podium beter uit de verf komt. Het is me toch wel 3,5 sterren waard.

avatar van Lura
Rudi S schreef:
Giel had hem deze week weer in de studio en was super enthousiast .

Dat is voor mij geen garantie dat het goed is. Tenminste als ik afga op de meeste k#tplaten die hij aanprijst in DWDD.

avatar van Booyo
Als Giel iets aanraad, ren ik snel weg. Ook al is het goede muziek, dan wil ik niet weten dat een lul als hij dat ook goed vind.

avatar van Rudi S
Ok Booyo, Giel is trouwens een groot fan van Arcade Fire

avatar van Funky Bookie
Tandje minder dan Venus, maar nog altijd lekker catchy. NL heeft eindelijk weer een supertalent.