Band of Skulls - Himalayan (2014)

Label: Electric Blues

10. Toreador
  11. Heaven's Key
  12. Get Yourself Together
avatar van Sunderland
Emma Richardson is weer helemaal los gegaan op het hoesontwerp.

avatar van Rvdz
De hoes is vet ja. Als voorprogramma bij Qotsa was ik niet echt van ze onder de indruk (al lag dat ook aan het geluid + publiek), maar de studioversie van Asleep at the Wheel is wel erg lekker.

Al kunnen beluisteren, en vastgesteld dat Band of Skulls alweer een tof plaatje aflevert. In dezelfde lijn als Sweet Sour, maar ietsje theatraler. Nightmares is een dijk van een nummer

avatar van oceanvolta
Prima plaat weer. Niet heel bijzonder maar het luistert lekker weg. De wat meer rockende stukken vind ik het best. Ben benieuwd hoe dit live klinkt. Ga ze volgende week voor het eerst zien in Tivoli.

avatar van pet
pet
Het duurde even voordat ik deze Band of Skulls ging luisteren. De naam zag ik al wel een paar keer voorbij komen in 2012, toen het album Sweet Sour langs kwam. Beelden van depressieve funeral-death metal dansten voor mijn ogen, gebaseerd alleen op die naam. Volkomen onterecht bleek, want Sweet Sour is gewoon een fijn rock album in de lijn van Black Keys en White Stripes. Rauwere rock maar wel altijd met 'het liedje' in gedachten.

En deze nieuwe gaat eigenlijk in diezelfde lijn verder. Asleep At The Wheel knalt er lekker in met een fijne riff en heerlijk drum-werk. Het titelnummer is voor mij meteen het hoogtepunt van het album. Himalayan is wat meer funky en wat een heerlijk nummer is dat. Geniaal refrein, en dat stopje (even een moment van complete stilte) helemaal stil aan het eind van ieder refrein is zo ontzettend lekker. Het 'Himalayan... Himalayan' tussenstukje is niet helemaal mijn smaak, maar duurt gelukkig maar 10 seconde voordat er een goeie solo doorheen knalt.
Af en toe wordt het tempo iets terug genomen, bijvoorbeeld in Cold Sweat, gezongen door de bassiste. Waar Himalayan het hoogtepunt was, is dit het dieptepunt. Eigenlijk een nogal saai en niets-zeggend nummer. Sowieso vind ik de band veel sterker in de uptempo stukken. Gelukkig zitten er daar genoeg van in, waardoor het een fijn album blijft om te luisteren.

Qua cijfer-materiaal twijfel ik nog een beetje. Het zit tussen de 3.5 en 4.0 in. De meer uptempo nummers zijn fijn, maar de langere nummer halen dat niveau bij lange na niet. Als ik dan ga vergelijken met eerder genoemde bands kunnen ze daar niet aan tippen (op het nummer Himalayan na dan). Daarom toch maar naar beneden afgerond.

Overgenomen van mijn blog: Pat-sounds

avatar van WoNa
Himalayan is geen Baby darling doll face honey, een van mijn meest favoriete platen van het vorige decennium, maar dat worden bijna geen andere platen. Himalayan is een enorme sprong voorwaarts van de moeilijke tweede Sweet sour. Band of Skulls gaat duidelijk voor de grote effecten, wat een zeer levendige plaat oplevert. Wat mij opvalt is dat er op deze cd bijna geen enkele dip staat. Voor mij was Tibetaanse hoogvlakte dan ook een titel geweest die dit album meer recht had gedaan. Ook al maakt Band of Skulls nooit meer een Baby darling ..., dit is wel de plaat waar ik op gehoopt had. Steengoed en zeer gevarieerd.

Voor een volledige recensie kun je hier terecht op de site van WoNo Magazine.

Wo.

avatar van oceanvolta
Gisteren lag deze de cd in mn brievenbus. Nu kan ik eindelijk het album door een goed stel luidsprekers horen maar tot mijn verbazing mis ik het beste nummer. Ik zie het hier ook niet staan en kan het nummer ook nergens vinden.
Himalayan stond ook op de luisterpaal en daar sloot het album af met een ander nummer waarvan ik de titel dus niet weet. Laat dat nummer nou net mijn favoriet zijn. Balen zeg.

Iemand enig idee hoe dat nummer heet?

avatar van dennis1808
sirwyndorf schreef:
Nightmares is een dijk van een nummer

Dit vind ik dan weer een van de minste. Het refrein is geweldig maar de rest van het nummer klinkt te "makkelijk", ik weet het ook niet. Afijn. Het album is nog maar net uit, misschien dat ik het nummer later wat meer waardeer. Ik had eerst ook moeite met het het gehele tweede album dus wie weet..

I Feel Like Ten Men...... wat een nummer! Deze gaat denk ik mijn favoriet van de hele band worden, dan gaat Navigate een plekje omlaag maarja...

Wat een ijzer sterke plaat, deze nieuwe van Band Of Skulls. Vooral Nightmares en Himalayan (titeltrack) zijn geweldige nummers. 'Cold Sweat' is het enige wat mindere nummer, maar nog helemaal niet slecht. Jammer dat 'Be Mine' niet op het album staat, (die wel te beluisteren was op 3voor12 luisterpaal), maar wel op de download versie van itunes. Als dat lied erop had gestaan was het echt een top album geweest. Hopelijk zien we ze op de festivals verschijnen!

avatar van Sunderland
Tijnelia schreef:
... Hopelijk zien we ze op de festivals verschijnen!
Dit weekend al op Paaspop. 16 juli op Dour en op 18 juli in Leeuwarden op een festival wat ik nog niet kende, maar er leuk uit ziet: Welcome in the Village.