menu

Tinariwen - Emmaar (2014)

mijn stem
3,71 (58)
58 stemmen

Mali
Wereld / Blues
Label: ANTI-

  1. Toumast Tincha (4:19)
  2. Chaghaybou (4:53)
  3. Arhegh Danagh (4:03)
  4. Timadrit in Sahara (3:51)
  5. Imidiwan Ahi Sigdim (4:51)
  6. Tahalamot (5:03)
  7. Sendad Eghlalan (4:55)
  8. Imdiwanin Ahi Tifhamam (4:37)
  9. Koud Edhaz Emin (4:33)
  10. Emajer (3:37)
  11. Aghregh Medin (Hassan's Song) (4:19)
  12. Adounia Ti Chidjret * (4:18)
  13. Islegh Taghram Tifhamam * (4:21)
  14. Tin Ihlan * (4:06)
toon 3 bonustracks
totale tijdsduur: 49:01 (1:01:46)
zoeken in:
avatar van trebremmit
4,0
Opgenomen in Californie (Joushua Tree Park), omdat het in Mali nog steeds erg gevaarlijk is.
Ben hem nu aan het luisteren en het klinkt weer erg fijn, mooie heldere productie ook.

woordenaar
Klinkt meer blues, en minder Arabisch. Misschien wel hun beste tot nog toe.

avatar van DjFrankie
3,5
DjFrankie (moderator)
woordenaar schreef:
Klinkt meer blues, en minder Arabisch. Misschien wel hun beste tot nog toe.


klopt ! Toch hoor ik liever meer Arabisch, neig tegenwoordig ook steeds meer naar Tamikrest, die vind ik iets meer verrassend.

avatar van erwinz
4,0
Tinariwen moest de Noord-Afrikaanse woestijn dit keer noodgedwongen verruilen voor die van Californië, maar veel invloed op de muziek heeft het niet gehad. Die blijft prachtig en bezwerend. Vorig jaar leverde Tamikrest de beste plaat in het genre af, dit jaar is Tinariwen aan de beurt.

Lees mijn recensie op:
De krenten uit de pop: Tinariwen - Emmaar - dekrentenuitdepop.blogspot.nl
Erwin

4,0
Hypnotiserende blues!!

avatar van Cor
3,5
Cor
Ze kunnen het nog steeds. Verrassend is het al lang niet meer, maar die schroeiende, dreinende en - inderdaad Decade - hypnotiserende blues klinkt nog steeds heel aangenaam.

avatar van panjoe
4,0
panjoe (moderator)
Toumast Tincha is mijn favoriet, fantastisch sfeervol nummer. De intro, gebrekkig Engels incluis, maakt het af. Sowieso een erg fijn album van Tinariwen, hoewel het inderdaad niet al te vernieuwend is binnen hun eigen oeuvre. Sterker nog: sommige nummers lijken bijna een cover van hun eerdere nummers - zo is de melodielijn van Imidiwan Ahi Sigdim bijna identiek aan die van Imidiwan Afrik Tendam. Nou zou dat, gezien de vergelijkbare titels, best een bewuste actie kunnen zijn geweest, maar aangezien ik geen Touareg begrijp zal dat voor mij wel een raadsel blijven. Hoe het ook zij: dat kleine kritische kanttekeningetje neemt gelukkig niets weg van de luisterervaring, want ik zit ik weer bij elk nummer te genieten.

avatar van .Fee.
4,0
Wat een goddelijk album, beste ontdekking van 2014 voor mij.

4*

avatar van Supersid
4,0
Mooie plaat, en een band waar ik best wat meer van wil leren kennen. Mijn lp heeft nog drie bonustracks, ook die zijn prima.

avatar van philtuper
DjFrankie schreef:
(quote)


klopt ! Toch hoor ik liever meer Arabisch, neig tegenwoordig ook steeds meer naar Tamikrest, die vind ik iets meer verrassend.


Luister maar eens naar de eerste twee albums van Tinariwen. Meer authentiek geluid en in mijn ogen nog steeds de beste van hun, vooral Radio Tisdas Sessions. Daar vind je dat unieke geluid voor het eerst; die typische psychedelische gitaarsound gemixt met Afrikaanse meerstemmige zang. Schitterend album!

avatar van philtuper
Liefhebbers van deze plaat, luister vooral ook eens naar Imarhan Timbuktu - Akal Warled. Niet op MM (?!) uit 2014 en ook al zo hypnotiserend mooi. En uiteraard het eerder genoemde Tamikrest en Etran Finatawa zijn zeer de moeite waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:47 uur

geplaatst: vandaag om 22:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.