Pip Pyle's Equip' Out - Equipe Out (1987)

geen stemmen

Jazz
Label: 52รจ Rue Est

1. Foetal Fandango (5:44)
  2. Hannello (4:14)
  3. Midnight Judo (7:45)
  4. Jocelyn (4:15)
  5. Porc Epic (6:58)
  6. Janna (6:55)
  7. (Extrait de) Reve de Singe (6:16)
Mssr Renard
Pip Pyle's eerste plaat met zijn eigen band Equipe Out. Pip speelde in de jaren zeventig bij bekende Canterbury-bands als Gong, National Health en Hatfield and the North.

Op deze plaat komen ook tal van Canterbury-muzikanten aan bod: Elton Dean, Didier Malherbe en Hugh Hopper kennen we natuurlijk al van bands als Gong en Soft Machine. Toetsenist Sophia Domancich kende ik nog niet, maar zij speelt later nog een grote rol met haar eigen platen en samenwerkingen met ondermeer Elton Dean.

De band bestaat aldus uit: Pip Pyle op drums, Elton Dean op Saxello en alt sax, Didier Malherbe op fluit en tenor sax, Hugh Hopper op bas en Sophia Domancich op piano en synthesizer. De nummers zijn door de afzonderlijke leden geschreven en ik moet zeggen dat het allemaal erg mooi klinkt.

De in Frankrijk opgenomen plaat is geproduceerd door de band zelf samen met Michel Pagiras, en samen zorgen ze voor een aangenaam, open en warm geluid, waarbij de verschillende instrumentalisten erg goed te verstaan zijn. Mooi is bijvoorbeeld Hanello waar Didier en Elton erg mooi in unison spelen.

Ik had nooit verwacht de eind jaren 80 zo een mooie jazzplaat zou opleveren. Ik ben altijd een beetje huiverig voor jazz en fusion uit deze periode. Maar deze plaat klinkt gewoon ontzettend mooi.