Sabac - Sabacolypse (2004)

Alternatieve titel: A Change Gon' Come

Label: Psycho+Logical

1. Intro (0:34)
  2. Organize (4:00)
  3. Sabacolypse (3:45)
  4. Positive (Sabac) & Negative (Necro) (4:22)
  5. Revelation 1 (1:03)

6. Protest Music (3:41)
  7. Bac's Anthem (1:28)
  8. Fight Until the End (5:24)

met Immortal Technique en Roosevelt Phillip

9. Revelation 2 (1:19)

met Jamal Joseph

10. The Scientist (AIDS) (3:46)
  11. P.O.W.'s (3:59)

met Mr. Hyde, Necro, Gore Elohim en Ill Bill

12. Vinyl (Bacapella) (1:20)
  13. Unsolved Mysteries (4:34)
  14. Revelation 3 (1:32)

met Jamal Joseph

15. A Change Gon' Come (4:13)

met Antwon Lamar Robinson en Necro

16. Urban Gorillas (4:42)

met Vinnie Paz en Q-Unique

17. Speak Militant (3:18)
  18. Freestyle Freedom (1:54)
  19. I Have a Dream (4:24)

met Dash Mihok en Cenophia Mitchell

20. A Change Gon' Come [Militant Metal Mix] (3:54)

met Antwon Lamar Robinson en Necro

avatar van P.O.W.
Z'n onderwerpen doen me denken aan Immortal Technique's, en dat is zeker vet. Hij heeft echt genoeg te zeggen en de beats zijn ook bruut. Positive & Negative is de dopeste track imo.

Ik ken alleen Until The End, en dat is wel een relax nummer, vraag me alleen af waar dit te krijgen is.

Melle K
Op internet overal, bij de betere platenzaken ook en anders laat je hem bestellen.

avatar van Oobe
geweldig album.

Relax
Ik heb een ongelovelijke hekel aan muziek met rock beats.
Dit is dus een aanleiding naar de single A Change Gon' Come.. je word er dromerig van.. Sabac probeerd heel wijs over te komen maar hij brengt alleen herhaling naar boven.
Ik weet nu al dat Sabac niets speciaals is.

avatar van Gajarigon
Wat een hoes...

avatar van Gyzzz
Speak Militant vind ik al jaren een briljante track, maar de rest ken ik eigenlijk bijna allemaal helemaal niet. Misschien maar eens opzoeken.

Rene1979
Veel minder dan zijn tweede

avatar van Nr.4
Toffe release, met die revolutionary vibe. Komt overtuigend over, beats zijn over het algemeen ook krachtig hierop en dat hebben die lyrics wel nodig. Lekker militant sfeertje. Track met IT is mijn favoriet, Protest Music en de track over AIDS vind ik minder. Z'n hierop volgende album vond ik heel slap, beats waren beduidend slechter, geheel niet overtuigend.

avatar van Nr.4
Vet om weer eens te luisteren, 20 jaar na de release. Tand des tijds best goed doorstaan. Helaas nog altijd actuele onderwerpen, ondanks dat de poppetjes zijn veranderd.