Death in Vegas - Fabriclive. 23 (2005)

Electronic
Label: Fabric

1. Solvent - Science with Synthesizers (1:55)
  2. Dos - Zugaga (6:45)
  3. Plexus en Slacknoise - Ana Tak 2 (1:57)
  4. Dos - Heil Xanax (1:15)
  5. Alex Smoke - Lost in Sound (4:19)
  6. Mossa - Cheap Therapy (2:58)
  7. Cybotron - Alleys of Your Mind (2:29)
  8. Solvent - Think Like Us [Think Like Ectomorph Version] (4:24)
  9. Alex Cortex - Phlogiston (A2) (3:21)
  10. Dinky - Acid in My Fridge (3:52)
  11. Mathew Jonson - Marionette (7:47)
  12. Alex Smoke - Neds (4:45)
  13. Wighnomy Brothers - Pele Bloss (5:11)
  14. Dos - Reigen [Acid Mix] (3:23)
  15. Analog Fingerprints - Accent (3:36)
  16. Blue Ketchuppp - Don't Trust Your Computer (4:26)
  17. Dos - Natja [Scorpio Rising Mix] (3:03)
  18. Mathew Jonson - Typerope (3:05)
  19. John Dahlbäck - Jenna (3:30)
thejazzscène
Niet altijd de properste mixen maar de nummers maken dat dan weer helemaal goed. Vet plaatje is dit.
"There is acid in my fridge" (Dinky) .

avatar van T.O.
Opvallend veel minimal voor deze artiest (Death in Vegas is toch meer Chemicals-achtig?). Verder is er ook niet al te lang in de platentas gekeken: 2x Solvent, 2x Mathew Jonson, 2x Alex Smoke...

thejazzscène
Ja, dat klopt. Niet al te veel variatie in artiestennamen. Dat boeit me nu ook niet echt. De muziek is in ieder geval dik in orde en dat is het belangrijkste. Erg toffe sfeer gecreërd door minimaltechno/house die goed bij elkaar past. Hier toch geen Chemicalsmuziek lijkt mij althans. En misschien maar goed ook.

Ik snap de vergelijking met Chemical Brothers wel, maar Death in Vegas is over het algemeen toch wat minder op de dansvloer gericht en wat meer downtempo ook. De rock : dance verhouding is wel ongeveer gelijk.

Dit plaatje ken ik overigens nog niet.

thejazzscène
Dit is geen rock, eerder een melange tussen downtempo dance en electronicgeluiden. Valt erg goed te pruimen. Doet me vaak denken aan een meer dansbare Trentemöller.