Clean Pete - Al Zeg Ik het Zelf (2014)

Label: Excelsior

1. Hout van Jou (3:10)
  2. Sorry Als Ik Stoor (3:06)
  3. Zo Fijn (4:28)
  4. Zie Jij Wat Ik Niet Zie (2:48)
  5. Je Bent Te Vroeg (3:58)
  6. Ik Ga op Reis en Neem Mee (2:31)
  7. Pianissississimo (2:37)
  8. Alles Moet Kapot (2:58)
  9. Alles Heb Ik Al (2:09)
  10. Wandelaar (4:57)
  11. Vind Je T Goed (3:00)
  12. Drie Wachtenden (2:21)
  13. De Zee (3:58)
avatar van spoiler
Dit schijfje zat in de laatste zending voor de Excelsior supporters. In eerste instantie dacht ik "Twee vrouwen die zingen onder begeleiding van cello en gitaar niet mijn ding"

Wat een vergissing. Het is een heerlijk, vrolijk wegluisterend plaatje. Mooie samenzang en leuke Nederlandse teksten.

deze zal nog met regelmaat in de CD speler zitten.

Sjakiebakker
Gezien tijdens Eurosonic. (incl. Anne Soldaat)
Het is weer eens wat anders. Neigt naar Eefje de Visser maar dit is nou net wat vrolijker. Hier gaan we vast wel meer van horen..

avatar van Renoir
Eind 2012 zag ik de dames in het voorprogramma van Anne Soldaat. Leuke liedjes, maar net iets te cabaretesk om mij echt te boeien. Overigens snap ik de bandnaam niet zo goed - met zo'n naam verwacht ik geen Nederlandstalige liedjes. Zal wel een bewuste afleidingsmanoeuvre zijn...

Ze worden al in één adem genoemd met Eefje de Visser, Aafke Romeijn, Roosbeef, Rita Zipora en Spinvis.
Ben ik het niet mee eens. Waar ik Eefje en Rita makkelijk in de zelfde hoek schuif daar zou ik Clean Pete zelf niet neerzetten eerlijk gezegd.

Al Zeg Ik het Zelf roept bij mij iets meer spruitjeslucht op en doet me mijmeren over lang vervlogen Songfestival tijden met Saskia en Serge of Lenny Kuhr.

'Au, die zit' zult u denken. 'Dit komt niet meer goed'.....

Valt mee. Clean Pete bevalt me namelijk prima. Het is niet zo gekunsteld als de ander genoemde namen en meer cabaret. Luchtiger, vrolijker.
Daardoor soms ook wat minder ontroerender en ik vind de zachte g hier niet altijd aangenaam (en ja dat zegt iemand die van z'n zesde tot 24e in West-Brabant heeft gewoond en zelf ook met zachte g ging praten volop 'Houdoe' roepend).
Ik vind de dames soms wat kinderlijk overkomen en die zachte g maakt het voor mij gevoel een tikkeltje erger. Ik weet het: puur persoonlijk.

Toch is dat ook wel hun kracht, een kracht die Roosbeef ook kent: op het eerste gehoor kinderlijke naïviteit maar met een onderlaag die verder gaat dan dat.
De andere kracht vind ik de muzikale omlijsting: warm en gloedvol (hiep hiep hoera voor cello en akoestische gitaar!).

Het is dus even door de zang heenkomen en als dat lukt is dit toch een alleraardigst plaatje. Kinderen voor kinderen op gevorderd niveau? Of toch even meer dan dat?
Daar ga ik nog even over nadenken zodat dit plaatje nog wel even in mijn systeem zal blijven hangen.

avatar van Multivitamine
Erg leuk om eens live te zien, zelfs met de vingers in de oren

Wat ik niet snap is track 13b (of 14), iemand daar iets meer uitleg over? Zal vast een verklaring voor zijn waarom dit er opstaat.

avatar van spoiler
Een vrolijk uiteinde van de plaat toch!!!

avatar van Reflektor
Erg mooie Nederlands-talige muziek. Zusjes die zingen met een Brabants accentje. Normaal niet echt mijn ding maar dit is toch erg pakkend! Vooral nummers als "ik ga op reis en ik neem mee" en "zo fijn" zijn echt prachtig.

avatar van Multivitamine
spoiler schreef:
Een vrolijk uiteinde van de plaat toch!

Ondertussen deel ik diezelfde mening; heb het 'matig vinden' dan ook ingeruild voor 'super vrolijk en met plezier spelen'.

Toevalligerwijs kwam ik 'n interview tegen -van Vera op de site Muzify- waar ze zelf het volgende erover zeggen;
“We hebben ook een hidden track .. Tijdens het opnemen daarvan hebben we ook bijna in onze broek geplast van het lachen. Het klinkt super slecht, ik speel super slecht gitaar, maar voor ons gevoel moest dat er echt op..”
(Voor de gehele tekst kun je hier terecht).