Juanes - Mi Sangre (2004)

Colombia
Label: Universal

1. Amame (4:21)
  2. Para Tu Amor (4:09)
  3. Suenos (3:10)
  4. La Camisa Negra (3:36)
  5. Nada Valgo Sin Tu Amor (3:16)
  6. No Siento Penas (3:53)
  7. Damelo (4:07)
  8. Lo Que Me Gusta a Mi (3:30)
  9. Rosario Tijeras (3:27)
  10. Que Pasa? (3:47)
  11. Volverte a Ver (3:37)
  12. Tu Guardian (4:25)
  13. A Dios le Pido * (3:25)
  14. Es Por Ti * (4:11)
  15. Fotografía * (3:58)
  16. La Paga * (3:38)
  17. La Camisa Negra [Full Phatt Remix] * (3:58)
avatar van Justinx
Erg lekkere cd, met lekkere spaanse beats, en wat je nog meer nodig hebt om zo'n Spaans sfeertje te creeren...

avatar van jordybeukeboom
Juanes is naar mijn beste weten Columbiaans in plaats van Spaans

avatar van rrremberrrt
juanes is idd Colombiaans... maar neemt niet weg dat hij in Spanje razend populair is en dat hij geen 'Spaans' sfeertje kan creeren

avatar van Justinx
Haha, zo is het maar net

avatar van jordybeukeboom
Ik bedoelde dat hier bovenaan Spanje staat in plaats van Columbia, ik denk dat dit veranderd moet worden?

leuk album, vooral 'La Camisa Negra' is leuk

avatar van Nicolage Rico
'La Camisa Negra' klinkt inderdaad heerlijk zomers. Het had me ook slim geleken om deze single tegen de zomer/ in de zomer uit te brengen.

avatar van rrremberrrt
'La Camisa Negra' in de zomer uitbrengen zou idd geen slecht idee geweest zijn.
Aan de andere kant is dit liedje echt wel al oud! In Spanje was dit een hit vorige zomer, en ik kan het weten want ik heb er meer dan een half jaar gezeten vorig jaar... ik ben het zo beu als koude pap ondertussen...hehe!

Dit word echt wel mijn vakantie cdeetje!

vind het jammer dat er zo weinig nummers op staan, en dat ik niet vloeind mee kan zingen ( spaans is nogal lastig), vandaar dat een 4 meer dan genoeg is.

Nicolage Rico schreef:

zomers klinkt het wel, maar wat ik van de tekst begrijp, is dit toch een zwaarmoedig liedje.

La Camisa Negra gaat over zwarte magie.

Letterlijk zingt hij dat ie een zwarte blouse aandoet, maar in dat soort landen staat het in verband met Zwarte magie.

avatar van Nicolage Rico
jacom schreef:

Zou best kunnen, maar ik spreek geen Spaans, op een aantal woorden na dan.. Maar als je dit nummer hoort, heb je zin in een biertje, of een ander alcoholisch drankje, om het biertje vervolgens op te drinken in de zon, op het strand.... Wanneer is het zomer!!??

Misty44 schreef:
La Camisa Negra gaat over zwarte magie.

Zo had ik het nog niet gezien.

Maar hij zegt ergens
Ik draag een zwart hemd, omdat mijn ziel zwart is, en daaronder zit een lijk

en iets verder:
ik ben stervende en zit vol met pijn

echt vrolijk wordt ik er niet van, maar toch een lekker liedje

Lollige is dat het nummer in Colombia en omliggende landen zelfs niet mocht worden uitgebracht omdat daar veel mensen zich bezig houden met dat soort zaken, en veel mensen er ook bang voor zijn, is daar een soort van taboe.

In eerste instantie dacht ik dat hij zong over dat ie zijn geld zwart had verdient... ma da was nie zo.

Toen ik in Peru was in 2003 was Juanes daar al enorm populair. Ook in Mexico, Guatamala eind 2005 waren zijn nummers constant op de radio. Jammer dat hij het album nu pas uitbrengt in Europa.

Een andere aanrader ( Columbiaans) is Cabas.....ook zeer bekend in Peru, Mexico etc......

Gewoon fijne zomerse "wegwerp-pop". Op zijn tijd is dat gewoon helemaal niet vervelend (zeker met temperaturen boven de 25 graden ).
Leuk voor even, maar wel prima gedaan.

zita schreef:
Jammer dat hij het album nu pas uitbrengt in Europa

Het album was al een hele tijd te koop hier in Nederland, hij wordt alleen nu pas in de schijnwerpers gezet door zijn hit La Camisa Negra.
Ik heb het album al sinds begin 2004. Die man mag wel weer eens nieuw materiaal gaan maken zo langzamerhand.

avatar van linn
Supergezellige CD 4*

Leuk album, niet geweldig maar je kan hem er best bij hebben. Vooral 'Volverte A Ver' vind ik een leuk en blij nummer.

Leuk album, ik vind het erg zomers en hij gaat al 2 jaar lang elke zomer weer mee!

KrattenAvond.nl
Verschillende stijlen per nummer. Melodies blijven in je hoofd zitten. Alleen je wordt na een tijdje het spaanse zat. 3.0

avatar van Rinus
Gewoon een lekker album, om zo af te toe eens te draaien.

best goed album,, maar meer iets om als achtergrondmuziek te draaien. behalve Camisa Negra natuurlijk..:)

avatar van Reijersen
Hitzanger Juanes, ooit eens gepindakaast voor een vriendin en toch zelf maar eens onder gehore gebracht. Het heeft best wel wat catchies, maar zal nooit mijn ding worden.

2,5 ster.

avatar van Ronald5150
"Mi Sangre" zorgt voor zomerse klanken. Een fris, luchtig en swingend geluid. Met name hitsingle "La Camisa Negra" is behoorlijk aanstekelijk. Wel vind ik deze muziek behoorlijk gelieerd aan de zomer, waardoor ik het lastig vind om er op andere momenten naar te luisteren. Dus wat mij betreft beperkt houdbaar, en met name leuk voor op de radio. Een heel album Juanes is mij teveel van het goede.