Icon - Icon (1984)

Label: Capitol

1. Rock on Through the Night (3:35)
  2. Killer Machine (3:33)
  3. On Your Feet (3:22)
  4. World War (4:30)
  5. Hot Desert Night (3:52)
  6. Under My Gun (3:33)
  7. Iconoclast (1:27)
  8. Rock 'n' Roll Maniac (3:58)
  9. I'm Alive (4:11)
  10. It's Up to You (5:07)
Leuk debuut, om hierna toe te slaan met Night of the crime.

avatar van Rinus
Zoals hieronder al gesteld...een goed debuut, maar de opvolger was veel beter. Ik heb dit album dan ook gekocht, nadat ik de opvolger al had. Op vinyl.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Oesje. Zo veel keren heb ik de naam gelezen of gehoord maar tot op vandaag nog nooit iets van beluisterd. Dat gaat in de toekomst veranderen (en wordt die godverdomse ellenlange nog-te-beluisteren-lijst zo mogelijk nog langer en die harde schijf voller). Ik heb ook al een paar keren een album van Icon in mijn knuisten gehad. De volgende keer ga ik toehappen. Prima stevige melodieuze hardrock van een stel goede muzikanten. Fantastisch vind ik het korte instrumentale Iconoclast, een klein voorbehoud plaats ik bij het onavontuurlijk drumwerk. Een album wanneer ik eens zin heb in doodnormale Hard Rock zonder franjes. En ze zijn zo slim geweest om het kalmste nummer tot het einde te bewaren .

avatar van Edwynn
Leuke plaat. Net even wat ruwer dan de opvolger. Goede songs, veel energie. Trek je spandex en laat vooral je luchtgitaar niet staan. Wat wil je nog meer?