Nina Persson - Animal Heart (2014)

Zweden
Label: Universal

1. Animal Heart (4:30)
  2. Burning Bridges for Fuel (4:15)
  3. Dreaming of Houses (3:27)
  4. Clip Your Wings (3:58)
  5. Jungle (3:35)
  6. Food for the Beast (3:20)
  7. Digestif (0:42)
  8. Forgot to Tell You (3:56)
  9. Catch Me Crying (3:19)
  10. The Grand Destruction Game (3:55)
  11. Silver Like the Moon (3:40)
  12. This Is Heavy Metal (2:38)
  13. Sometimes * (2:56)
avatar van Angelo
Hoewel ik zelf de voorkeur had gegeven aan een nieuw album van The Cardigans, is nieuw werk van Nina Persson altijd welkom en toegegeven: Animal Heart klinkt veel beter dan de twee albums die ze onder het A Camp-pseudoniem maakte. Haar kenmerkende stem is nog altijd in topvorm en is gaandeweg misschien iets heser en lager geworden (zoals mooi te horen is in Clip Your Wings), maar dat komt de nummers alleen maar ten goede.

Voor wat betreft het songmateriaal: dat is misschien een tikkeltje voorspelbaar, allemaal rustige liedjes in een hedendaags indiepop-jasje, maar daar staat wel tegenover dat ieder nummer zowel tekstueel als instrumentaal leuk aangekleed is. De nummers bieden een diversiteit aan onderwerpen en zijn voorzien van mooie, dromerige melodieën. Animal Heart is geen album dat potten zal breken en potentiële hits staan er evenmin op (verwacht dan ook geen nummers als Lovefool of My Favourite Game), maar voor de liefhebber is dit wel het proberen waard.

PS: voor diegene die de releasedatum heeft gewijzigd (of een wijziging heeft doorgegeven): ik heb de oorspronkelijke releasedatum weer teruggezet; in Nederland en België komt dit album inderdaad op 10 februari uit, maar in Zweden is het album reeds te koop.