James Brown - Prisoner of Love (1963)

Soul / R&B
Label: King

1. Prisoner of Love (2:24)
  2. Waiting in Vain (2:47)
  3. Again (2:35)
  4. Lost Someone (3:26)
  5. Bewildered (2:28)
  6. So Long (2:48)
  7. Signed, Sealed and Delivered (2:45)
  8. Try Me (2:35)
  9. (Can You) Feel It, Pt. 1 (2:58)
  10. How Long Darling (2:57)
  11. The Thing in G (6:07)
avatar van Metalhead99
Het debuut van de R&B meester James Brown. Redelijk debuut dat lekker wegluisterd, maar verder niet echt een uitschieter in het genre.

avatar van lennon
Metalhead99 schreef:

beetje late reactie, maar dit is natuurlijk niet het debuut van de man. Dan heb je 't over dit album: James Brown and the Famous Flames - Please Please Please (1959)

Deze plaat is al duidelijk een stuk interessanter dan het debuut. Veel soul, en daar was de man een meester in! Sfeervol album, wat lekker wegluistert.!

avatar van jorro
Ik zal er wel nooit helemaal aan wennen, aan James Brown. Dit album klinkt lekker relaxed maar krijgt bij mij een vervelende nasmaak door de afsluiter The Thing In G. Te veel jazz. Dat blijft hangen, dus 3*
Op 27 in de 100 Greatest Albums of 1963. Momenteel 122e in de BestEverAlbums over 1963. Op naar nummer 26.