Geppetto & the Whales - Heads of Woe (2014)

Belgiƫ
Pop / Folk
Label: Warner Bros.

1. Jonathan (4:32)
  2. 1814 (3:47)
  3. Animals (2:54)
  4. Bright Star in the Morrow (4:18)
  5. Heads (3:09)
  6. For the Black Hand at Dawn (4:31)
  7. Cocklane Ghosts (4:45)
  8. The Great Lament (4:27)
  9. Esther, You (5:12)
  10. Maxburg (6:55)
  11. Saigo (3:55)
  12. Time (3:37)
avatar van Bruno_6
Ik heb voorlopig enkel '1814' en 'Cocklane Ghosts' gehoord, maar al alle nummers van dit album in dezelfde lijn liggen, dan is dit toch een koerswijziging tegenover hun debuut-EP. De muziek is veel kalmer, maar doet nog steeds aan Fleet Foxes denken.

Aangenaam plaatje en hoogste nieuwkomer in de Belgische albumlijst dit weekend. Vreemd dat het hier nog zo stilletjes is. Ik hoor zowel Fleet Foxes, Crowded House, Beatles,... Wat mij betreft een serieuze stap vooruit ten opzichte van hun EP-tje.

avatar van nightfriend
Echt een heel mooie plaat dit. Samen met die van Warpaint het mooiste van dit jaar tot nu toe. De band laat hier een behoorlijk breed palet aan muzikale kleuren zien: folk uiteraard, maar ook (dream)pop en psychedelia. En zoals elke moderne band tegenwoordig een vleugje shoegaze en postrock, luister naar het prachtige uitgesponnen Maxburg en de beheerste gitaarexplosies die af en toe doorbreken.

De band trekt enige aandacht momenteel met het Coldplay-achtige nummer 1814, maar nummers als het genoemde Maxburg, For the Black and at Dawn en Animals zijn eigenlijk nog veel beter. Ook de hemelse afsluiter Time verdient vermelding.

avatar van Julian McArthur
Mooi album maar sommige songs (vooral de laatste 3) vind ik aan de saaie kant. Maar verder staan er knappe songs op, mooi gearrangeerd zowel qua instrumentatie als de harmonieën.Cocklane Ghosts is mijn favoriet. De afwijkende structuur van sommige songs houden het fris.