L.A. Guns - Cocked & Loaded (1989)

Label: PolyGram

1. Letting Go (1:04)
  2. Slap in the Face (3:50)
  3. Rip and Tear (4:14)
  4. Sleazy Come Easy Go (4:05)
  5. Never Enough (4:16)
  6. Malaria (5:27)
  7. The Ballad of Jayne (4:34)
  8. Magdalaine (6:08)
  9. Give a Little (3:32)
  10. I'm Addicted (1:58)
  11. 17 Crash (3:41)
  12. Showdown (Riot on Sunset) (3:22)
  13. Wheels of Fire (5:01)
  14. I Wanna Be Your Man (3:40)
  15. Rock Candy * (4:44)
  16. No Mercy [Live] * (3:52)
avatar van Germ
Germ (crew)
Heerlijk album, zoals Rock N' Roll eind jaren 80 klonk Los Angeles.
Lekker ruig, smerig... met die bekende punk attitude waar grote broer Guns N' Roses beroemd mee is geworden.

Ozric Spacefolk
Waanzinnig gitaarspel... Sleazerock uit de Hollywood Strip scene...

L.A. Guns weet als geen ander dat Sleazerock iets heel anders is dan Hair/glam metal...

avatar van vielip
Inderdaad een prima album! Alleen vind ik dit ook gelijk hun enigste goede album moet ik eerlijk bekennen. Op de andere albums uit de begin periode staan wel een aantal goede nummers maar als geheel vind ik ze minder dan deze. Heerlijk ruig randje inderdaad aan de muziek. En de prachtige ballad The ballad of Jayne is hartverscheurend mooi!

Ozric Spacefolk
Deze plaat kent dan ook wel het gaafste intro-nummer ooit.

Letting Go zet de toon en dan knalt Slap in the Face er ook zo lekker hard in.

Die solo in Showdown -->

avatar van Metalhead99
L.A. Guns wist me al te veroveren met hun debuut en dit album doet daar nog lekker een schepje bovenop. Prima productie, sterke zang en mooi gitaarwerk. Dit album is gewoon genieten van begin tot eind!

avatar van Metalhead99
Wat een heerlijk album blijft dit toch. Ik vind afsluiter Rock Candy ook wel een erg tof nummer en op deze plaat staat wederom een erg mooie ballad: The Ballad of Jayne. Daarnaast heeft dit album de productie die ik eigenlijk ook op het debuut had willen horen. Een lekker volle, vette en heldere productie waardoor de muziek volledig tot zijn recht komt. Een mooi album!

Ozric Spacefolk
Vals me op hoe urgent deze plaat nog steeds klinkt. Ik moet zelfs het volume naar beneden bijstellen, zo hard en vet klinkt deze plaat.

Tip 'n Tear bijvoorbeeld. Wel een 80's songs maar het blaast menig modern rocknummer van tafel af.

avatar van Germ
Germ (crew)
Halfje er bij, wat een heerlijke pot rock n' roll is dit!

Tracii Guns is fantastisch op dreef hier, luister vooral ook naar het instrumentale I'm Addicted (ook met heerlijke bas groove).

Erg oubollig. Rip and Tear is een fantastisch nummer, maar de rest boeit me weinig.

avatar van vielip
Dat ligt dan toch echt aan jou ben ik bang. Prima sleaze album wat mij betreft met sowieso één van de fraaiste ballads ooit. Die over Jayne.