Michael Kamen - Jack (1996)

Score
Label: Hollywood

1. Jack Conga (3:11)
  2. Jack Scherzo (3:17)
  3. Sky (1:07)
  4. Butterfly (1:36)
  5. The Basketball Game (2:24)
  6. Cello Jack (3:58)
  7. Louie's Mom (A Great School Day) (2:35)
  8. Treehouse Collapse (2:34)
  9. Jack's Collapse (Butterfly Death) (4:06)
  10. Time to Grow Up (0:42)
  11. The Children's Crusade (Can Jack Come Out and Play) (4:24)
  12. Back to School (What Do I Want to Be When I Grow Up? Alive!) (3:03)
  13. Valedictorian (Life Is Fleeting) (4:22)
neo
Mooie afwisselende score van Kamen, die opvalt door veelal aparte instrumentatie. Special aandacht hierbij voor Frank Marocco, accordeonspeler, die zo hier en daar te horen is. Deze man is een van de meest bezige bijtjes in de filmmuziek (ook series)
wereld van de afgelopen jaren. Andere uitschieters naast Jack zijn: ''Niaiserie''(Matrix Reloaded), Dead Again, Schlinder's List, Hook,Batman Returns, Moscow on the Hudson, Back to the future 2... En zo kan ik nog wel even doorgaan. 3.5 sterren

avatar van RWL
RWL
Ik vind het een zeer vermakelijke score, erg prettig om naar te luisteren. Alleen jammer dat de eindtitelsong er niet op hebben gezet (Star - Brian Adams). En de CD had wel iets langer mogen zijn, alleen heb ik geen idee war ze extra muziek vandaan zouden moeten halen.

neo
Ik weet niet precies hoeveel muziek Kamen voor de film heeft gecomponeerd, maar zou het kunnen kloppen dat zijn werk compleet op deze uitgaven staat?

avatar van RWL
RWL
Ja, zou best wel eens kunnen kloppen.