Freedom Call - Beyond (2014)

Duitsland
Label: Steamhammer

1. Union of the Strong (5:02)
  2. Knights of Taragon (4:44)
  3. Heart of a Warrior (3:13)
  4. Come on Home (4:03)
  5. Beyond (7:49)
  6. Among the Shadows (3:45)
  7. Edge of the Ocean (3:37)
  8. Journey Into Wonderland (3:59)
  9. In the Rhythm of Light (4:03)
  10. Dance Off the Devil (3:45)
  11. Paladin (4:09)
  12. Follow Your Heart (3:51)
  13. Colours of Freedom (4:15)
  14. Beyond Eternity (3:03)
Jeddy van Est
Wheeeee! De vrolijkste power metal band ter wereld (nou ja, die ik ken) is alweer bijna toe aan het achtste album! Naar het schijnt gaat dit album meer klinken als de eerste drie albums, dus meer als traditionele, epische en snelle power metal. Ik zie al dat het tweede nummer 'Knights Of Taragon' heet, en dat verwijst inderdaad naar het verhaal van de eerste drie albums.

Ik ben er in ieder geval weer bij in Weert volgend jaar (en misschien ook in Rotterdam)

avatar van jasper1991
Het is ook de vrolijkste metalband die ik ken denk ik. Land of the Crimson Dawn vind ik in ieder geval erg goed. Ze moeten soms oppassen niet te flauw te worden, maar de songtitels zien er wel goed, episch uit in ieder geval.

avatar van The_CrY
Ha ik ken deze band nog niet zo goed, slechts ene keer live gezien, maar deze ga ik meepikken, want die ene keer heeft me met een big smile achtergelaten

avatar van jasper1991
Typisch Freedom Call, maar wel heel (Duits) degelijk. Weg zijn de campelementen van het laatste album, zoals rock i.p.v. rap op de radio en metalfeestjes. Dit keer snelle meezingers die overlopen van het positivisme en dan echt alléén maar. Toch gaan na een paar luisterbeurten de meeste nummers voor zich betekenis krijgen, alleen had ik de twee voorlaatste nummers eventueel geschrapt. Knights of Taragon zit qua opbouw sterk in elkaar vind ik en het andere hoogtepunt is Beyond Eternity.

Hoewel het erg happy metal minded is, toch het beste album van Freedom Call in lange tijden.
Refreinen blijven lekker hangen en nodigen uit om toch weer s te luisteren.. Qua opbouw van het album zit het ook goed.. Aanrader dus.

avatar van The_CrY
Hoewel ik naast deze slechts één ander album ken, de voorganger toevallig, ben ik het best eens met raindust hierboven. In vergelijking met Land of the Crimson Dawn is de kwaliteit wat beter verspreid over het album. Maar toch weer heerlijk aanstekelijk. Vooral "Paladin" is echt geweldig, en "Beyond Eternity" vind ik geniaal.