Ian Fitzgerald - No Time to Be Tender (2013)

1 stem

Roots
Uitgebracht in eigen beheer

1. Something to Remember Me By (2:36)
  2. Let's Go Down to Memphis (4:15)
  3. Galveston (4:43)
  4. Melinda Down the Line (5:06)
  5. Walks Like Tussaud (5:46)
  6. A Place for You to Sleep (3:43)
  7. When Nellie Fell (4:53)
  8. The One on the Black Horse (5:56)
  9. When the Pendulum Swings (3:13)
  10. The Devil You Know (4:34)
avatar van Tonio
Vandaag dit album weer eens geluisterd. Tot mijn schrik zie ik dat ik hier nooit iets gepost heb. Bij deze.

Toen dit album in 2013 verscheen was ik gelijk onder de indruk. En na al die jaren ben ik dat nog steeds. Ian's stem is niet echt goed, maar heeft beslist 'iets' dat het toch aangenaam maakt. En al helemaal als een onbekende zangeres op een aantal nummers een fraaie tweede stem verzorgt.

Het album dat hierna verscheen viel wat tegen. Dat vond Ian niet; het schijnt dat hij zelf zo teleurgesteld was door het uitblijven van succes dat hij zich uit de muziek heeft teruggetrokken.

Teleurgesteld ben ik ook, maar dan door het feit dat niemand dit pareltje kent, terwijl er op dit forum toch voldoende liefhebbers van de genres americana, roots en folk rondstruinen ...

avatar van Tonio
Ik zag dat er weer een nieuw album van Ian Fitzgerald uit komt. Och, helemaal vergeten: in 2013 was ik heel enthousiast over No Time to Be Tender. Reden om na vele jaren weer eens te luisteren.

Zo gezegd, zo gedaan. En wat blijkt: ik ben nog altijd even enthousiast als destijds. Stond toen op plek 2 in mijn jaarlijst en dat vind ik nog altijd terecht.

Des te vreemder dat de plaat na 12 jaar nog altijd maar 1 bericht en 1 stem kent, en dat is ook nog die van mijzelf. Er zijn toch genoeg liefhebbers van dit genre te vinden die op zijn minst eens een keer naar dit pareltje moeten gaan luisteren.

avatar van potjandosie
had nog nooit van Ian Fitzgerald gehoord, maar bedankt voor de tip Tonio. inmiddels een aantal nummers op YT beluisterd en "Let's Go Down to Memphis" en "Melinda Down the Line" klinken alvast prachtig met die tweede vrouwenstem.

Ian Fitzgerald blijkt eerder al 2 albums "Torn Up Roots" (2005) en "Former Glory" (2007) in eigen beheer te hebben uitgebracht. zoals jij al aangaf staat zijn nieuwe album "Uselysses" gepland voor release 16 juni a.s.

er zullen ongetwijfeld meer liefhebbers van dit genre zijn die zijn muziek zullen waarderen.