Switch Technique - Belladonna (2013)

Polen
Dance / Electronic
Label: Union (I)

1. Sower of New Life (6:41)
  2. Dust Reek (5:07)
  3. Dark Warrior (5:14)
  4. Mother of Sorrows (7:29)
  5. Entirely Ruthless (5:39)
  6. Shadow Lord (5:38)
  7. Golden Fetters (6:02)
  8. All Vintage (5:59)
  9. Pounder (5:55)
  10. Jaw Breaker (5:01)
  11. Belladonna (6:21)
  12. Explorers (6:02)
avatar van Hellblazer
Na 'Altered' volgt twee jaar later ST's nieuwe LP: 'Belladonna'. En hoewel het niets met de pornoster te maken heeft valt er best wel wat muziek te bekennen om een bobbel van in de broek van te krijgen.
Het is niet meer zo vernieuwend als eerst, maar vooral een uitbreiding op zijn al eerder tentoongestelde werk.

Eén van de beste momenten op dit werkje is toch wel die ijzersterke intro. Een akelig sfeertje wordt neergezet. Daarna komen Dominik's herkenbare Crossbreedratels en kicks tevoorschijn.
Er zijn een paar zwakkere tracks, zoals het Neurofunkerige 'Dust Reek', dat erg a-dynamisch klinkt of het aan variatie ontbrekende 'All Vintage', maar dat mag de pret niet drukken.

Apocalyptische nummers als 'Dark Warrior' (wát een melodie zeg!) en 'Mother Of Sorrows' compenseren die paar mindere nummers redelijk. Ook het snelle, kletterende 'Shadow Lord' en het meer tegen het Darkstep-aanleunende 'Entirely Ruthless' zijn beide ook erg gaaf te noemen.
In de titeltrack had denk ik wel meer gezeten, als Switch iets anders had gedaan in plaats van die driehoekige melodie. De break is wel gigantisch cool gemaakt, met dat vertraagde stuk.

De niet genoemde tracks zijn vooral aardige opvullers, maar missen helaas wat aan eigen identiteit. Wellicht dat ze nog even moeten groeien, maar ik heb dit album intussen ook al aardig wat keren gedraaid en nog steeds vind ik ze niet echt denderend.

Ik heb eigenlijk de neiging om 4* uit te delen, maar omdat 'Altered' mij toch beter in het geheugen zit en die ook diezelfde score heeft, schrap ik hier toch een halfje. 'Altered' binnenkort maar eens weer opzetten dan, om nog eens nader te vergelijken.