Thé Lau - Tempel der Liefde (2006)

Label: V2

1. Vreemd (3:15)
  2. Spiegelmonster (3:26)
  3. We Weten Niets van de Soldaat (4:26)
  4. Triest (3:27)
  5. Draai (3:24)
  6. Idioot (4:39)
  7. Nighthawks (3:45)
  8. Tempel der Liefde (3:40)
  9. In Vrijheid (3:39)
  10. Strand (4:12)
  11. Lantaarn (3:41)
  12. De Vallei (3:09)
Ow ow ow, dit album is wel erg mooi. Thé Lau heeft echt een verschrikkelijk mooie stem. Mooie teksten, heerlijk om naar te luisteren!

avatar van ToetnL
Zeker een lekker album, maar niet zo mooi als zijn eerdere albums.

Ik denk dat zijn stem nog beter uitkomt in wat meer rock georienteerde albums...

avatar van Maestro B
Vreemd, wat scheelt er met de God van Nederland?
Zeker niet z'n beste maar maar er staan toch ook schoontjes op zenne!

avatar van Metal-D78
Minder dan zijn eerste solo plaat, maar zeker goed te doen. Dit album vind ik minder coherent dan zijn eerste. Toch kan menig (nederlandse) artiest een puntje zuigen aan het vakmanschap van Thé.

avatar van Twinpeaks
Ietwat vreemde plaat van Lau,die je meeneemt op een muzikale niet zo toegankelijke reis ,maar naarmate je meer luistert geeft dit album toch wel zijn schoonheid weer.Het is geen lichte kost ,maar het is uitermate verzorgd en de teksten zijn zoals vaak bij Lau van een meer dan acceptabel niveau.In de uptempo liedjes heeft hij nog weleens de neiging zich te overschreeuwen ,maar bij het rustige werk komt zijn hese stem prima uit de verf. 3 en halve ster

avatar van robbrouwer58
Vreemd, Spiegelmonster en vooral Draai zijn herkenbaar Thé Lau. Sterk. De rest blijft toch een zoektocht.

Deranged
Prachtige platen zijn dit van Thé Lau.

Kan mij toch niet aan de indruk onttrekken dat hij hier net wat beter tot zijn recht kwam dan bij het doorgaans meer rockende karakter van The Scene.

Een nummer als Lantaarn.

'In het licht van de lantaarn
in regen en in wind
opeens kom ik hem tegen
de vader van het kind
'

Als dat geen stukje tekst is om van te huilen.

Dan had ik het waarschijnlijk alsnog gedaan.

Maar ik ben nou eenmaal gewoon zo erg af en toe.

'Regen en tranen spannen samen'

Of een nummer als Speel. Thé in gestripte setting zeer treffend in staat de rauwe melancholie over te brengen.

Nummertje door Thé gezongen, over Thé zelf inmiddels.

'Speel zoals jij alleen kan spelen'

Dat maakt het niet altijd even gemakkelijk te behappen, maar het is niet anders.

Deze platen staan hoe dan ook voorgoed overeind als ware juwelen binnen het Nederlandstalige van eigen bodem wat mij betreft.

avatar van E-Clect-Eddy
Ah, Idioot, is een cover van Astor Piazzolla (Balada Para Un Loco), ik dacht al die tekst klinkt eerder als iets wat Ellen ten Damme zou zingen. Het is ook nog niet door hemzelf vertaalt en dan valt het wel op.

Inderdaad een beetje Vreemd album met een rijke variatie aan probeersels. Wellicht afkomstig van demos die niet door The Scene zijn opgepakt.

avatar van spoiler
E-Clect-Eddy schreef:

Dit zijn zeker geen oude Scene demo's. THE heeft alle nummers na zijn Scene periode geschreven en opgenomen in zijn eigen studio thuis.
inderdaad een ratjetoe aan nummers, maar er staan vele pareltjes op de CD

avatar van E-Clect-Eddy
spoiler Vandaag was dit album een soort van arbeidsvitamine die ik verrassend voor mezelf wel 4x achterelkaar opzette.

Er zijn een paar nummers waarvan achteraf nog iets is blijven hangen maar niet alsof ik een dijk van een hit heb gemist. Plaat van de dag, vandaag.

avatar van spoiler
Ben ook bevooroordeeld hoor .
Al sinds 1990 was ik scene / The Lau fan.

Mooie nummers op deze CD, met één misbaksel. Het laatste lied "De Vallei". The met een vriendje van zijn zoon als human beatboxer

spoiler schreef:
Ben ook bevooroordeeld hoor .
Al sinds 1990 was ik scene / The Lau fan.

Mocht ooit zo rond 1990 regelmatig in de voormalige oefenruimte van oa The Scene oefenen met mijn eigen bandje. Was vlak daarvoor al fan geworden dus was een leuk verrassing.