Midge Ure - Move Me (2001)

Label: Koch

1. You Move Me (5:38)
  2. Beneath a Spielberg Sky (4:54)
  3. Words (3:44)
  4. Strong (4:45)
  5. Let Me Go (4:54)
  6. Alone (5:12)
  7. Monster (3:04)
  8. Absolution Sometime! (4:59)
  9. The Refugee Song (5:19)
  10. Four (4:47)
  11. Somebody (5:50)
avatar van realvimfuego
Wat een songwriter is deze man toch...voor mij is dit album een aaneenschakeling van wereldnummer....ok, monster vind ik iets minder.....maar een geweldige comeback van een man die zijn sporen heeft nagelaten in de muziekgeschiedenis.

avatar van vigil
Waarschijnlijk de minst bekende solo plaat van Midge Ure. Dit komt zeker niet door de kwaliteit van het gebodene want dat is namelijk dik in orde. Een zeer fraai eendrachtige plaat met allerlei moderne ritmes. Op Midge's andere soloplaten zit altijd wel mindere tracks op maar op deze is dat geenszins het geval. Daarom een dik verdiende 4

avatar van foxhusky
Dit album is nog maar 7/8 jaar oud en er bestaan al drie verschillende versies. De eerste kwam uit in het jaar 2000 en bevat de 11 tracks zoals ze hierboven staan. Die eerste uitgave had een andere hoes: een mooie zwart/wit foto van Midge met onscherp gezicht, maar de focus lag op zijn handen die een soort paal vast hielden. Op zijn hand staat dan 'Move Me' geschreven. Erg fraaie hoes.

Een jaar later, in 2001, kwam de uitgave met de hoes zoals hierboven staat, dus groen/geel met de spoorbaan die verdwijnt in de horizon. Ook mooi. Deze tweede uitgave drie extra tracks en een videoclip van de single 'You Move Me'. De drie extra tracks zijn radio sessies van 'You Move Me', 'Alone' en 'Let Me Go'.

In 2006 verscheen er weer een nieuwe uitgave, getiteld 'Move Me +'. Die plus (+) slaat op weer extra tracks en een compleet extra CD met live opnamen van de Move Me tour.

Ik bezit alleen de eerste twee uitgaven, maar ben zeker van plan ook nog die derde te kopen, vooral omdat ik zelf bij die Move Me Tour aanwezig ben geweest. In november 2000 trad Midge Ure op in Zaandam in het kader van die Move Me tour. Voor mij de eerste keer dat ik Midge Ure live zag spelen, op een paar meter afstand, in een kleine zaal. Dat was een onvergetelijke ervaring. Van de buschauffeur van de band kreeg ik na afloop van het concert -geheel gratis- een levensgrote tourposter, die tot op de dag van vandaag in mijn kamer hangt.

Ook kreeg ik een paar maanden na het concert een promotiefoto van Midge, met daarop een persoonlijke boodschap aan mij gericht en handtekening. Dit was om mij te bedanken omdat ik flyers had verspreid ter ondersteuning van het concert in Zaandam. Die foto hangt ook ingelijst in mijn kamer. Kijk, dat zijn nou leuke dingen.

Over het album: geweldig. Wat een come-back na de iets mindere albums 'Pure' en 'Breathe'. Het album start met het sterke 'You Move Me'. Het verbaasd me dat een autofabrikant dit nummer nog niet gebruikt heeft voor een commercial. Heerlijk basgeluiden en spannende drums links en rechts in het stereogeluid.
'Beneath a Spielberg Sky' was ook een single. Steven Spielberg mag Midge dankbaar zijn.

'Monster' is een tamelijk heavy instrumentaal nummer, zoals we niet gewend zijn van Midge Ure. Live is dit helemaal een feest, het knalt van het podium af. Ik waardeer de lef van Midge om zo'n nummer te spelen en op zijn album te zetten.

avatar van vigil
foxhusky schreef:

De achterkant van het boekje vertoond dezelfde foto enkel dan met de focus op het gezicht van Midge, minstens zo fraai

avatar van Karmasin
Fantastische songschrijver en begiftigd met een snerpend doordringende stem die voor mij begin jaren 80 het beginpunt markeerde van een aantal jaren vol walsende, donkere en unheimisch sfeervolle nummers. Dit album is een lichtere variant op diverse thema's uit het verleden waarbij Monster heel even refereert aan de Thin Lizzy-tijd van Ure.

Album komt uit 2000.