menu

Midge Ure - Answers to Nothing (1988)

mijn stem
3,54 (28)
28 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: Chrysalis

 1. Answers to Nothing (4:35)
 2. Take Me Home (3:05)
 3. Sister and Brother (5:55)

  met Kate Bush, Ali Campbell en Robin Campbell

 4. Dear God (5:00)
 5. The Leaving (So Long) (4:17)
 6. Just for You (4:39)
 7. Hell to Heaven (4:05)
 8. Lied (4:53)
 9. Homeland (4:41)
 10. Remembrance Day (4:38)
 11. Answers to Nothing [Extended Version] * (8:30)
 12. Honorare * (3:14)
 13. Oboe * (4:04)
 14. Dear God [Extended Version] * (8:09)
 15. Music #1 * (4:40)
 16. Sister and Brother [Alternate Single Edit] * (4:46)

  met Kate Bush, Ali Campbell en Robin Campbell

 17. All Fall Down [Recorded Live at the Venue, Edinburgh, 21 Nov 1988 * (4:51)
 18. Strange Brew [Recorded Live at the Venue, Edinburgh, 21 Nov 1988] * (3:20)
 19. Dear God [Recorded Live at the Venue, Edinburgh, 21 Nov 1988] * (5:28)
 20. Just for You [Recorded Live at the Venue, Edinburgh, 21 Nov 1988] * (5:12)
 21. Sister and Brother [Work in Progress Mix #1] * (6:19)
 22. Music #2 * (2:31)
 23. Answers to Nothing [Work in Progress Mix] * (6:19)
 24. Just for You [Work in Progress Mix] * (6:13)
 25. Sister and Brother [Work in Progress Mix #2] * (6:07)
toon 15 bonustracks
totale tijdsduur: 45:48 (2:05:31)
zoeken in:
avatar van realvimfuego
3,0
Hoe groot mijn adoratie voor Midge ook is.....dit album heeft een paar goede tracks, maar blijft voor mij een beetje hangen in de mddelmaat....3 sterren.

avatar van Gerards Dream
3,5
Opzich zijn de songs wel ok, maar wat de grootste "fout" van dit album is de productie. Had de voorganger The Gift dat lekkere volle geluid, hier is duidelijke sprake geweest van: "Jongens we mogen een album maken, maar rustig aan met het spul in de studio, want alles wat we aanraken wordt in rekening gebracht." Zoiets is natuurlijk niet prettige werken als je weet, de songs ziijn goed, doch we kunnen ze niet laten klinken op de wijze die we voor ogen stonden. En dit gegeven is natuurlijk niet prettig werken.

Goed je mag iets geks doen heeft er vast even geklonken: "Je mag iemand uitnodigen voor een duet!" heeft de platenbaas in een gekke bui gezegd. Na even in conclaaf te zijn met zijn mannen dient Midge Ure het besluit in om Kate Bush uit te nodigen voor een duet. In de studio zou dit wel voor de nodige gezelligheid hebben gezorgd, maar bij mij springt er nou niet meteen een vonk over van: wat een goed liedje.

Ondanks de bovenstaande min-puntjes net zoals zijn voorganger 3.5 sterren, omdat dit album wel eerlijk overkomt en dat is heel wat waard.

avatar van Villableeker
3,0
Middelmatig album van de man.
"Lied" vind ik wel een lekker gangbaar nummer en het kleine hitje "Dear God". (waarvan de extended versie op de destijds uitgebrachte CD-single nog mooier is)

avatar van Gerards Dream
3,5
Villableeker schreef:
Middelmatig album van de man.
"Lied" vind ik wel een lekker gangbaar nummer en het kleine hitje "Dear God". (waarvan de extended versie op de destijds uitgebrachte CD-single nog mooier is)


Iets middelmatig noemen is zo gedaan. Wat is volgens jou een top productie van Midge Ure, waardoor we in staat worden gesteld het een plaats te geven hoe jij er over denkt.

avatar van musicfriek
Er mist hier sowieso een nummer van het kaliber If I Was. Fantastisch nummer overigens die ik hier op 12-inch heb en mooie video ook.

avatar van Villableeker
3,0
Ik luister persoonlijk liever naar "Move Me" en vooral "The Gift".
Bij "The Gift" vooral omdat ik daar bij sommige tracks meer het werk van Ultravox in terug vind.
Al weet ik ook wel dat het onzin is om te denken dat zijn solo-werk hetzelfde zou moeten zijn als dat van Ultravox.

avatar van Gerards Dream
3,5
The Gift is inderdaad een fijn album waar veel van Ultravox is op terug te horen. Deze is dan ook een heel stuk minder. Het album Move Me ken ik niet. Daarentegen ken ik wel de muziek van het debut album van Billy Currie, die vaak de muzikale architect van Ultravox werd genoemd. Ook dit is een stuk minder te noemen in vergelijking met de top-albums als Vienna en Rage in Eden. Daardoor kan ik maar tot één conclusie komen dat er kortstondig een hoop inspiratie was die als sneeuw voor de zon verdween.

avatar van foxhusky
5,0
Wat een tegenvallende stemmen en commentaren op dit album. Ik vind dit het beste Midge Ure album, zelfs iets beter dan 'The Gift'. Dit is geen Ultravox album en zo beleef ik het ook niet. Nee, dit is Midge Ure op en top solo, met hulp van een aantal andere goede artiesten als Kate Bush, Mark King, Mark en Steve Brzezicki en Robbie Kilgore.

Het album bevat opvallend veel sociaal en politiek beladen teksten. Wellicht heeft de betrokkenheid bij het Band Aid/Live Aid project veel invloed gehad op de muziek van Midge Ure. Het zijn teksten die me erg aanspreken, ik vind er veel steun in. Het album komt uit 1988, nog vóór de val van de muur in Berlijn. Ik denk dat we ook de teksten moeten zien in het licht van het politieke klimaat van die tijd, hoewel een aantal dingen nog steeds van toepassing zijn tegenwoordig.

Vreemd dat de extended versie van 8:07 min van 'Dear God' niet als bonustrack op de remaster uit 1998 van 'Answers to Nothing' is verschenen.

avatar van Gerards Dream
3,5
Het is zeer zeker een heel persoonlijk album van Midge Ure. Hij laat hierop duidelijk zien aan welke politieke kant hij te vinden was destijds. Daar zit mijn kritiek dan ook niet. The Gift was qua productie nog warm en aangekleed te noemen en dat is wat ik op Answers to Nothing echt mis. Was dit beter geweest, dan had ik een volle ster erbij gegeven.

avatar van vigil
3,0
de 2de cd van de binnenkort verkrijgbare 2 disc versie:

CD2: Answers To Nothing (Extended Version) / Honorare / Oboe / Dear God (Extended Version) / Music #1 / Sister And Brother (Alternate Single Edit) / All Fall Down (Live) / Strange Brew (Live) / Dear God (Live) / Just For You (Live) / Sister And Brother (Work In Progress Mix) (No Vocals) / Music #2 / Answers To Nothing (Work In Progress Mix) / Just For You (Work In Progress Mix) / Sister And Brother (Work In Progress Mix) (With Vocals)

avatar van goldendream
Welke nummers zijn hier instrumentaal?

avatar van Gerards Dream
3,5
Van de eerste 10 nummers is geen enkele track instrumentaal. Wellicht is een bonustrack instrumentaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:00 uur

geplaatst: vandaag om 01:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.