Heidevolk - De Strijdlust Is Geboren (2005)

Folk / Metal
Label: 69

1. Krijgsvolk (2:48)
  2. Vale Ouwe (5:42)
  3. Het Gelders Volkslied (3:43)
  4. Winteroorlog (7:07)
  5. En Wij Stappen Stevig Voort (3:10)
  6. Furor Teutonicus (5:16)
  7. Het Bier Zal Weer Vloeien (3:44)
  8. Gelre 838, Wychaert (7:11)
  9. Hengist en Horsa (5:12)
DutchViking
Het bier zal weer vloeien

avatar van Eddie
Is dit niet die nederlandstalige viking/folk achtige band, heb ik volgens mij eens in de goudvishal/Arnhem gezien.

avatar van Halloween
Nederlandse folk/vikingmetal band, heb ze live gezien samen met Elexorien, echt vette band.

Davez
Hier zitten te weinig van die oorspronkelijke folkinstrumenten in verwerkt vind ik. Niettemin zijn er enkele vette schijfjes te horen.

Het Gelders Volklied en het bier zal weer vloeien bijvoorbeeld.
Laatstgenoemde kan wel eens een dikke hit onder studentenverenigingen worden!

avatar van Fza
Fza
GELRE! Echt geweldige ban, ook live

godlydevil7
Het bier zal weer vloeien, het bier zal weer vloeien, het bier zal weer vloeien in ons gelderland.

Geweldig album. Ik heb me nooit echt in Folk/Viking geïnteresseerd, maar na dit album zal ik dat zeker doen, elk nummer is gewoon geweldig, en ook de rustigere nummers luister ik met veel plezier, het bier zal weer vloeien is zelfs een van mijn favorieten op de plaat. Voor de rest vind ik Vale Ouwe ontzettend goed, en de rest van de nummers heb ik ook niet echt iets op aan te merken. Eigenlijk dus een perfect album, en de 4,5* die ik heb staan vind ik zelfs te laag, dat wordt dus een 5. En een plekje tussen mijn favoriete albums.

avatar van Kos
Kos
Grappig. Ze komen toch niet uit Arnhem he?

-edit- helaas wel..- http://www.metal-archives.com/band.php?id=17850

lambf
Aangeraden door godlydevil7. Tsja, ik vind het niet echt geweldig. Het klinkt wel grappig. Helaas zingen ze in het Nederlands. Als er een taal is die je niet moet gaan zingen is het wel Nederlands, wat een klotetaal zeg . Maargoed, nog een paar keer luisteren voordat ik mijn stem ga uitbrengen.

avatar van Fza
Fza
lambf schreef:

Ik ben zelf ook nog al huiverig richting in den neerlandsche taal zingende groepen maar ik vind het toch goed klinken bij hun.

avatar van relentless
goed album wat iemand andrs zegt moeten hun weten.mazzel

avatar van Oldfart
Als dit zo doorgaat wint er nooit meer een Nederlander het Groot Dictee.

En wij stappen stevig voort is beroerd. Het bier zal weer vloeien ook, hoewel ik de speciale versie op Wodan Heerst heel erg goed vind. Maar de rest zit op een erg hoog niveau. Leuke teksten, lekker herkenbare sound. Grappig ook dat de zang niet iets alledaags is. 4*

Wallofthrash
Ik vind dit hele album geniaal. en wij stappen stevig voort is hilarisch! Het bier zal weer vloeien is en blijft geniaal. die van wodan heerst is gewoon de live versie, in deze versie zit gewoon meer sfeer. en voor de rest zijn het gewoon allemaal geniale nummers!

Nu in vergelijking met Walhalla Wacht wordt wel duidelijk dat dit album een stuk beperkter is. Maar de band heeft wél een hele grote stap vooruit gezet. Dit plaatje blijft hele leuke muziek, maar het stelt niet veel voor.

avatar van Metalhead99
Wel een geweldig en vermakelijk album met als hoogtepunt Het Bier Zal Weer Vloeien:D.

paranoidandroid
die cover! die titels!

dit moet wel briljant zijn

avatar van jurado
Oooh..dit is ook echt serieus??

avatar van Ducoz
geinig plaatje!:p

avatar van deathmetalhead
gezien in occultfest

avatar van jasper1991
paar goede nummers, waaronder het rustige "en wij stappen stevig voort". ook de opener is lekker.

Zeer goed album! Ben benieuwd naar de rest

avatar van lennert
Ik ben al vanaf de eerste single groot fan van Heidevolk, al is het nu bij een herbeluistering wel duidelijk dat de band nog een lange weg te gaan had. Het songmateriaal is echt voor het gros tof, maar bij vlagen is het duidelijk dat de teksten voor geen meter lopen op het ritme (En Wij Stappen Stevig Voort) en dat de twee zangers elkaar niet aanvullen, maar vooral nazingen. Er ontbreekt nog dynamiek in de stemmen en in de productie doet vooral de snaredrum bij vlagen echt pijn aan de oren. Toch blijft het een enthousiast en geïnspireerd album dat een heerlijke sound neerzet die echter op latere albums gewoon veel beter uitgewerkt zal zijn dan hier het geval is.

avatar van RuudC
Het is lang geleden dat ik deze plaat van Heidevolk gehoord heb. Ooit raakte ik uitgekeken op dit soort folk, maar inmiddels kan ik hier weer met veel plezier naar luisteren. Heidevolk rammelt hier nog behoorlijk. Teksten die niet lekker lopen. Muzikanten die net niet helemaal strak (lijken te) spelen. Toch heeft de muziek een grote gunfactor door de charme. Ja het rammelt, maar tegelijkertijd is het best een leuk album. De folk-elementen komen vooral door de galmende zangpartijen en de typische middeleeuwse melodieën. Af en toe duiken er instrumenten op die authentieker klinken dan de typische metal instrumenten. Die zou ik wel meer willen horen. Op dit album vind je enkele gave songs, zoals Krijgsvolk, Het Gelders Volkslied en Het Bier Zal Weer Vloeien. De rest is aardig. Dikke 3,5* voor dit album