Jonestown schreef:
Overigens ook apart dat enkel
Gigs op CD is verschenen (en dan ook nog nauwelijks is te vinden) en de rest van het oeuvre het nog steeds moet doen op enkel vinyl. Een verdwaalde verzamelaar daargelaten.
Je bent je ervan bewust dat zowel Friction als het titelloze debuut samen op 1 CD zijn gezet onder de titel
Magic Moments? Je zou het inderdaad een 'verdwaalde verzamelaar' kunnen noemen, en Discogs brengt het daar ook formeel bij onder, zoals het hoort. Er ontbreekt ook nog een nummer (Can't buy me love van Friction), helaas, maar het is een stap op de goede weg.
Al ben ik het met je eens dat dit soort albums best een officiële afzonderlijke release hadden verdiend. Raar dat dat nooit gebeurd is. En Gigs, tja, de CD-release dateert van 1988 en daar is naderhand ook nooit meer iets mee gebeurd qua heruitgaves. Ik stel me tevreden met de LP die ik ervan heb, maar als alles van Supersister deluxe reissues krijgt, dan zou dat bij Sweet d'Buster toch ook moeten kunnen?
Ik heb ze van Music On CD (het 'kleine zusje' van Music On Vinyl) wel eens gevraagd of ze van Gigs geen reissue konden uitbrengen, maar heb daar nooit antwoord op gehad. De originele CD staat nog altijd op mijn wensenlijst, maar is inmiddels redelijk
onbetaalbaar.
Wat deze Shot into the blue betreft: ik heb de LP nog, maar al jaren niet meer gehoord en kan me er weinig van herinneren. Alleen dat het een forse tegenvaller was ten opzichte van eerder plaatwerk. Inderdaad vooral door de productie, als ik me goed herinner. Zal 'm binnenkort toch weer eens naar beneden halen.