menu

Kazuki Tomokawa - Yume Wa Hibi Genki Ni Shinde Yuku (1998)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Japan
Folk / Rock
Label: P.S.F.

  1. Yugyo (3:30)
  2. Tori No Watashi to Watashi No Tomodachi No Shura San (2:49)
  3. Asobi Ni Iko U Yo (4:02)
  4. Mabayui Kodoku (3:35)
  5. Arigato Zetsubo (3:28)
  6. Yume Wa Hibi Genki Ni Shin de Yuku (10:12)
  7. Musume No Kanon (2:11)
totale tijdsduur: 29:47
zoeken in:
avatar van Ataloona
3,5
Die laatste twee nummers zijn wel goed hoor. Als ik niet beter wist, zou ik zeggen dat DM Stith naar een compositie als Yume Wa Hibi Genki Ni Shin de Yuku heeft geluisterd. Ik heb Tomokawa ook zelden muzikaal zo ambitieus gehoord als op dit werk. Tuurlijk, hij schreeuwt weer rustig zijn frustraties eruit in het nummer, maar het nummer zelf is haast avant-gardistisch en postmodern. Dat komt vooral door de combinatie instrumenten, daar ik een niet bijzonder gestemde gitaar hoor, een lage contrabas, een pianist die zich isoleert in zijn eigen disjuncte spel en later ad decorum een violist. Die combinatie blijkt goed te werken en klinkt ontzettend dissonant met een krachtige, woeste ritmiek en expressiviteit met de ene noot die al slepend naar de volgende trekt.

De rest is eigenlijk een herhaling van zetten voor de Tomokawa-kenners. Expressieve contemporaine folk die eigenlijk altijd als een protest tegen weet ik veel wat klinkt. Blijft fijn, edoch.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:46 uur

geplaatst: vandaag om 21:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.