Hexis - Abalam (2014)

11. Exterminati (1:30)
  12. Neglexerunt (3:55)
  13. Inferis * (8:56)
avatar van Don Cappuccino
Een van de platen van volgend jaar die hoge verwachtingen schept bij mij. De track Tenebris is al te beluisteren op een split met Redwood Hill en dat is een bruut nummer van 2,5 minuut met een intensiteit waar je U tegen zegt. Deze mannen hebben echt de grimmige en kille vibe van de black metal uit de jaren '90 maar dan met flink wat hardcoreinvloeden.

avatar van Don Cappuccino
Abalam is inmiddels volledig te streamen. Aanrader voor liefhebbers van Celeste en Portal.

avatar van Don Cappuccino
En nu is hij ook als pay-what-you-want download op Bandcamp gezet.

avatar van Tha)Sven
Gitzwarte muziek blijft intrigerender dan andere soorten muziek. Productie is niet echt mijn ding helaas. Klinkt verder wel best aardig, maar dat geluid, brrr. Nee doe mij dan toch maar Celeste.

avatar van Don Cappuccino
Uiteindelijk kom ik uit op vier sterren voor Abalam en hoger zal het ook niet worden. De Denen van Hexis hebben een zeer intense en zwartgallige plaat afgeleverd die simpelweg kan worden omschreven als een 35 minuten durende chaotische muzikale wervelwind. Toch is dit meer een sfeerplaat geworden omdat de songstructuren per nummer hetzelfde zijn, Tenebris is de blauwdruk voor de rest van het album op Inferis na. Die track springt er ook boven uit, een negen minuten durende track die richting doom gaat. Iets meer variatie had dus gemogen maar voor de rest is het een hele sterke plaat, daarom ook vier sterren.

avatar van AOVV
Dit klinkt best goed. Intens en donker, maar dat verwachtte ik wel. Meerdere luisterbeurten zullen moeten uitmaken wat ik hier aan kwijt kan, maar het valt me zeer goed mee. Dat laatste nummer is inderdaad indrukwekkend, en een bewijs dat deze band nog wel wat meer in zijn mars heeft.. Dat belooft!

avatar van AOVV
Hm, toch zeker geen voltreffer. Het klinkt een beetje te warrig. Ik hou best van chaos, maar dan liefst als die chaos met de voorhamer binnen komt gestormd. En Hexis blijft wat dat betreft een beetje haperen; het kruipt niet onder m'n huid. Ik geef dan ook maar de voorkeur aan Celeste.

3 sterren