David Gates - Goodbye Girl (1978)

Label: Elektra

1. Goodbye Girl (2:49)
  2. Took the Last Train (4:31)
  3. Overnight Sensation (5:02)
  4. California Lady (3:55)
  5. Ann (3:50)
  6. Drifter (3:42)
  7. He Don't Know How to Love You (2:42)
  8. Clouds Suite (8:56)
  9. Lorilee (4:45)
  10. Part Time Love (2:25)
  11. Sunday Rider (3:23)
  12. Never Let Her Go (3:08)
Fedde
Titelnummer Goodbye Girl is afkomstig van de soundtrack van de gelijknamige film. Maar liefst de helft van de nummers op dit album stond al op de vorige twee albums van David Gates, de overige nummers zijn nieuw. Redelijk album, vooral vanwege het compilatie-effect. Allmusic geeft er zelfs vier sterren aan.

Fedde
Zes nieuwe nummers dus op dit album. Overnight Sensation is een prachtig nummer over de schaduwkanten van het sterrendom in Hollywood. Schitterend gitaarwerk. California Lady is een steviger rocknummer dat even doet denken aan Saturday Night's Allright For Fighting van Elton John. Drifter is een fraai bluegrass-achtig nummer.
Took the Last Train is ondanks de goede saxsolo geen sterke bijdrage.

avatar van heartofsoul
Tot mijn eigen verbazing vind ik dit een erg mooi album. Dan moet ik er misschien wel bij zeggen dat ik de stem van David Gates zeer graag mag horen. Sommige zangers hebben zo'n plezierig stemgeluid dat je altijd kunt waarderen, zelfs al zijn de liedjes dan misschien niet je van het.

Dat geldt, naar mijn smaak tenminste, in het geheel niet voor de liedjes op dit album - die vind ik alle goed tot zeer goed, met precies die hooks en muzikale wendingen die mijn oren kunnen strelen, en dat hier dan ook doen. Verder is het geluid van drums, bas en gitaren naar mijn smaak heel erg mooi. Prima productie dus. Ik vind ook, in tegenstelling tot Wandelaar, "Took the Last Train", met dat voor die tijd passende geluid, inclusief het door Larry Knechtel geproduceerde synthesizergeluid, zeer de moeite waard.

Alles bij elkaar voor mij een zeer fraai album, dat ik gelijk in mijn hart heb gesloten - maar ik heb dan ook een zwak voor sterke melodieën, die hier rijkelijk aanwezig zijn. En dan te bedenken, dat ik de cd (een Japanse uitgave) bijna had laten staan in de bakken van de kringloopwinkel, denkende dat het toch wel een inferieur product zou zijn.

avatar van Wandelaar
Ga ‘m binnenkort weer eens beluisteren. En zal dan speciaal letten op Took The Last Train.

avatar van Ducoz
heartofsoul ik had dezelfde verbazing toen ik dan toch eindelijk een Bread LP kocht... en nu heb ik ze allemaal en die van David ook.. allemaal fijn.

avatar van jorro
Gedeeld 84e in de Oor jaarlijst 1978. Ik zelf vind dit wat te zoetsappig. Misschien wel vreemd omdat ik Bread wel aardig vind (met name Guitar Man).