Kev Brown - I Do What I Do (2005)

Label: Up Above

1. Intro (2:16)
  2. Alone Again (2:53)
  3. Say Sumthin (3:33)

met Kenn Starr en Quartermaine

4. Outside Lookin In (3:31)

met Cy Young

5. Work in Progress (3:16)
  6. Struggla's Theme (3:19)

met Grap Luva

7. Beats N' Rhymes (3:25)

met Phonte en Oddisee

8. Hennessey Pt. 1 (2:51)

met Kenn Starr

9. Hennessey Pt. 2 (3:23)

met Chronkite, Eric Roberson en Wayna

10. Keep On (3:39)

met Cy Young

11. Hold Fast (3:09)
  12. Albany (3:10)
  13. Life's a Gamble / Always / Power Bars (14:37)

met Grap Luva

De Klever
Luisteren deze shit!

Goeie beats, relaxte hiphop!

avatar van Vizzle
Heerlijke beats!!!

avatar van Osiris Apis
Ik vind de productie niet zo bijzonder, beetje allemaal van hetzelfde. Als mc is Kev Brown ook saai.
2.5*

Pauper
Wel lekker album met rustige sfeer, de producties zijn niet allemaal even bijzonder zoals Osiris Apis al opmerkt maar desondanks niet slecht of vervelend in het gehoor. De productie van Work in Progress sprong er voor mij echt tussen uit, hele toffe sample's die door elkaar lopen. 3,5*

avatar van MFPascal
Lekker album, gooi hem zo nu en dan toch weer op. 3,5.

avatar van FunkyMonk
Vooral érg lekker geproduced. Beats N' Rhymes, Albany en Work in Progress zijn écht zalig.
Kev Brrown is dé shiiiit
Favoriete producer van het moment.

Improvision
Wat ik wel heb bij Kev Brown, is het gevoel alsof hij vaak dezelfde samples opnieuw gebruikt in verschillende beats. bv dat gitaartje van Beats N Rhymes gebruikt hij nog enkele keren, en in zo een instrumentaal stukje na een nummer hoor je dezelfde piano als op het nummer Never too Late van Kenn Starr.

Het zijn in ieder geval wel vette nummers. Momenteel draai ik Outside Looking In het meest, vette melodie daar.

Improvision
Halfje omhoog. Geweldig album.

Rene1979
Gweldig album met chille beats en flows.. Lekker wakker worden

Maxmus
Een relaxed Album
Maar toch denk ik dat de beats wat beter kunnen voor Kev Brown's kennende

Maar Say Sumthin and Albany die kan je echt meerdere keren achter elkaar spelen zonder dat je er moe van word.

Eli
reasonable

Maxmus schreef:

Maar toch denk ik dat de beats wat beter kunnen voor Kev Brown's kennende

ík vind dit juist het betere werk van Kev Brown.

avatar van StrangeFruit.
very easy listening met die gitaarachtige sound, lekker voor na een lange dag in de trein ofzo haha. wel jammer dat er niet erg veel variatie in de beats zit, al is het zo wel één geheel

avatar van JLjuju
Zojuist 1 nummer te horen gekregen van Nega. Klinkt dus echt chill .
Ik wil deze wel checken .

avatar van FunkyMonk
Zeker doen; 1 van mn favoriete platen.

P-DawG
"I hope you didn't downloaded it.. I need the money"

Damn.. wat een chill album. Ik wilde dit al veel langer checken maar ik ben blij dat het er nu eindelijk van is gekomen

avatar van P Jay
Ik vind "Albany" nog steeds één van de beste songs die ik ken...

Maxmus
verhoog dit toch kan niet genoeg krijgen van een paar nummers.
Alleen jammer dat nummer 13. 3 tracks in 1 zijn met lange pauses tussen door ( Had niet gehoeven ) en waarom word dat niet gewoon als 3 losse tracks released?

haveman
Goeie MC, beats zijn hier en daar ook lekker. Het lijkt echter allemaal wel heel erg veel op elkaar.

Hoogtepunten; Albany en Keep On. Dieptepunt; Hennessey Pt. 2.

avatar van funcky uncle
heerlijk luisteralbum, geen skipnummers

avatar van Silky & Smooth
Relaxed plaatje! Misschien iets te relaxed soms, maar de producties en raps zijn gewoon sterk en fijn om naar te luisteren.