Zeker geen verkeerd debuut van deze Nederlandse Black Metal groep.
Volgens metal archives doet Bob Mollema (vocalist op de eerste demo van Mondvolland) de vocalen. Hij weet wel een goed potje te grunten, maar zijn vocalen staan naar mijn mening niet lekker in de mix. Vaak heb ik dit niet met Black Metal, maar voor deze keer had een iets helderdere productie het geheel wel wat beter gemaakt, en dat voor iemand die wel van "gruizige" Black Metal houd.
Het eerste nummer "De Doornen" begint pakkend. De verleiding om het hoofd met het ritme van dit nummer mee te bewegen is vooral tijdens de eerste helft erg groot. Het gitaarwerk en drumwerk van Mink Koops (Bong Breaker) valt in positieve zin erg op. Wat mij betreft had men echter de laatste 3/4 minuten mogen schrappen. Het nummer gaat gewoon iets te lang door, waardoor de interesse iets wegvalt. Daar ik dit niet heb met "Kuddedier" en "Wortels van Angst" bewijst wel dat ze met gemak nummers van ruim 10 minuten kunnen spelen. 16 minuten is echter iets teveel van het goeie. Verder had de bass van Asher de Vries (Netherstorm) wat harder door mogen klinken, maar goed, ze zijn lang niet de eersten die de invloed van het baswerk tot het minimum beperken.
Al met al is dit nog een best tof debuut met verrassend en mooi riffwerk.