Billy MacKenzie - Beyond the Sun (1997)

Label: Nude

1. Give Me Time (4:48)
  2. Winter Academy (4:13)
  3. Blue It Is (5:06)
  4. 14 Mirrors (4:49)
  5. At the Edge of the World (6:22)
  6. Beyond the Sun (3:41)
  7. And This She Knows (3:31)
  8. Sour Jewel (3:25)
  9. 3 Gypsies in a Restaurant (3:30)
  10. Nocturne VII (4:33)
avatar van gerbrand1956
Heel mooi album ..

Erwin.c verbaasde zich er op last.fm over dat Billy MacKenzie niet terug te vinden was in mijn artiestenoverzicht aldaar.
Eén nummer die hij me stuurde wist me al te overtuigen dat dit inderdaad aan mij besteed is en ik twijfelde geen seconde om gelijk het hele album te beluisteren en ik kan nu al zeggen dat het niet bij 1 draaibeurt gaat blijven.
Qua sfeer moest ik gelijk denken aan Gavin Friday: donker, melancholiek, maar tegelijkertijd ook juist weer licht, zelfs wat poppy invloeden en dat in een perfecte mix waardoor alles in balans weet te blijven.
Ik begrijp dat dit het eerste album is dat na zijn dood is uitgebracht en daardoor is het best opvallend te noemen dat het dan toch zo goed aanslaat bij mij omdat dit soort albums meestal wel een raar bijsmaakje hebben. Ik denk dat mijn onbevangenheid richting zowel artiest als album er voor gezorgd hebben dat ik die bagage niet heb meegenomen waardoor ik heel neutraal heb kunnen luisteren naar dit schitterende album.
Dit zou wel eens zo'n album kunnen gaan worden die traag onder mijn huid gaat kruipen en zich op die manier weet op te werpen als zeer favoriete cd.
Nu start ik voorzichtig met 4* en laat het album de komende tijd goed op me inwerken waardoor dit alleen maar meer kan worden.
Dit zijn de tips die ik graag wil krijgen. Bedankt Erwin: jij voelde heel goed aan dat dit album in mijn collectie hoort te staan en de bestelling is inmiddels al de deur uit want dit schijfje ga ik vast en zeker koesteren!

avatar van Erwin.c
Graag gedaan Eric! Zie nu pas je berichtje.
Vindt het altijd leuk om mensen te bestoken met muziek, deze kwam goed aan merk ik!

avatar van muziekobsessie
tja had mijn we transfer alstaan eric om jou dit moois te sturen zie ik dat je t natuurlijk al kent. echt een vergeten meesterwerk dit maar dit keer is niet uit eind jaren 60 maar nieuwer...groeiplaat 1e klas

avatar van johan de witt
Prachtig laatste album van Billy! Heerlijk die dramatiek, vooral in nummers als Winter Academy of At the Edge of the World!

Gelukkig nu ook op vinyl uitgebracht. Mooie uitgave, klinkt erg goed.

Sowieso een album om te koesteren.