menu

The Shoes - Wie the Shoes Past (1968)

mijn stem
3,75 (6)
6 stemmen

Nederland
Pop / Rock
Label: Polydor

  1. No Money for Roses
  2. Baby Good for You
  3. Peace and Privacy
  4. No Sweeter Music
  5. Elle Ne Me Quitte Pas
  6. Listen to the Lyrics of This Song
  7. Tips of My Fingers
  8. Do Understand
  9. What in the World Is Love
  10. My World in Motion
  11. Like Many of Us Do
  12. Let's Find Out
zoeken in:
Ik liep hier vandaag tegenaan bij de kringloop. En voor die euro heb ik 'm niet laten liggen. En dat was een welbestede euro. Leuke plaat. Goed geproduceerd, lekker geluid. Ik hoef niet uren achter elkaar de stem van Theo Van Es te horen maar apart en soundbepalend is die wel! Zelfs een nummertje in het Frans op dee schijf. Echte Nederpop uit de sixties, te gek weet je wel!

avatar van Mssr Renard
Lijkt mij een interessante band, wie kan hier meer over vertellen?

avatar van nlkink
Mssr Renard:

https://www.discogs.com/artist/447328-The-Shoes

Een wat beknopt maar informatief tekstje over The Shoes. Het werk uit de tweede helft van de zestiger jaren tot de eerste breuk (1971) is top. Theo van Ess had een zeer apart stemgeluid, bijna negroïde zou ik zeggen. De beste singles hadden een intensiteit die je zelden tegenkomt in Nederland.

Ik heb ze lang geleden een keer live zien spelen op het (Jantje) Koopmansplein in Assen. Dat was eerlijk gezegd een sneue vertoning. Dat lag niet alleen aan de groep, maar ook aan de lamlendige houding van het publiek. Theo van Ess deed zijn best om contact te maken met het publiek maar kreeg alleen maar af en toe een lauwe reactie. Hoe erger hij zijn best deed, hoe genanter het werd.

N.B. Mssr Renard, let wel op dat als je The Shoes opzoekt op streamingsites voor dat je ze niet verwisseld met deze The Shoes (I) - MusicMeter.nl of Shoes - MusicMeter.nl. Ook leuk, maar totaal andere bandjes

avatar van Mssr Renard
Dit klinkt veelbelovend: "Their combination of the soulful vocals of Theo van Es with accessible, yet uncommon songwriting..."

Gast
geplaatst: vandaag om 12:48 uur

geplaatst: vandaag om 12:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.