Quiet Life - Wild Pack (2013)

Folk

7. New London
  8. Losin' All My Common Sense
  9. Low Blues
Hendrik68
Tegenwoordig wonen de broers Sean en Ryan Spellman in Portland Oregon. Vanouds komen ze uit New London Connecticut. Zij brachten vorig jaar zonder dat ook maar iemand het door had dit verborgen pareltje uit. Een staaltje plattelands rock van het zuiverste water. Alle ingredienten van de roots en americana zijn er in verwerkt. Dat samen met de frisse aanpak zorgt ervoor dat het album je vrijwel direct pakt. Dan weer een mooi stukje gitaar, dan weer een scheurende harmonica, je wordt constant verrast, tot aan de bongo's in het Everly Brother-achtige Losin' all my common sense aan toe om vervolgens met een vlot bluesje af te sluiten.

Vanuit Connecticut verhuisden de heren eerst naar San Luis Obispo in California om vervolgens in Oregon neer te strijken . Zowel over San Luis Obispo als over New London hebben de heren een prachtig nummer geschreven. Over de eerste een heel aanstekelijk nummer. New London trekt dan weer als een film aan je voorbij, zowel muzikaal als tekstueel.

In het begin vond ik de zang een beetje te poppy en ik miste de rauwheid in de stem, maar naarmate ik meer in het album kwam verdween dit bezwaar en zie ik het juist als een voordeel. Het geeft de muziek juist een extra frisse en jeugdige uitstraling. Een veelzijdige band om in de gaten te houden.

avatar van Lambchop
Hendrik68 schreef: