Warrior - For Europe Only (1983)

1 stem

4. Warrior (7:45)
  5. Flying High (2:46)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Kijk je naar het land, naar het genre en naar het jaartal dan dwalen gedachten af naar de beruchte New Wave of British Heavy Metal (NwoBHM), in 1983 was men al het hoogtepunt voorbij, zo kort en krachtig was die Nieuwe Golf. Nieuwsgierigheid is toch gewekt.

Hoeveel keren is het volgende gebeurd? Een groep vrienden vormen een groepje en als het meezit, mogen ze de binnenkant van een studio zien om een EP en misschien een album te maken. Vele groepen verdwenen echter in de vergetelheid, een paar bereikten grote roem en soms werden de talenten weggeplukt door andere groepen of zochten ze zelf andere oorden op. Voorbeelden genoeg, me dunkt.

De muziek van deze vijf Britten is inderdaad niet spectaculair, gewoon degelijke Heavy Metal waarvan de korte tempoversnelling in het titelnummer mij nog het meest bijblijft maar de navolgende drumsolo niet. Waarom zet ik dan een bericht neer bij dit album? Vier van de vijf kwamen niet verder dan deze Warrior, eentje heeft het veel verder geschopt: drummer Sean Taylor ging na deze EP naar het eveneens Britse Satan!