Joe Perry - Joe Perry (2005)

Label: Columbia

1. Shakin' My Cage (4:14)
  2. Hold on Me (4:42)
  3. Pray for Me (4:07)
  4. Can't Compare (3:53)
  5. Lonely (4:50)
  6. Crystal Ship (2:42)
  7. Talk Talkin' (3:33)
  8. Push Comes to Shove (3:40)
  9. Twilight (3:37)
  10. Ten Years (4:35)
  11. Vigilante Man (3:32)
  12. Dying to Be Free (3:40)
  13. Mercy (4:22)
DutchViking
Solo-project van ex-Aerosmith gitarist Joe Perry. Persoonlijk vind ik dit album een verademing als je het vergelijkt met Aerosmith, dat nooit echt mijn band is geweest. Perry neemt op dit album trouwens gitaar, zang én bas voor rekening.

Inderdaad een verademing ten opzichte van wat Aerosmith in de jaren voor dit album heeft laten zien. Joe Perry laat in ieder geval zien dat hij niet degene in de band is die verantwoordelijk is voor de zoetsappige richting die Aerosmith eind jaren 90 ingeslagen is. Joe Perry rockt op een manier die ik in tijden niet van hem gehoord heb, met fantastische nummers als Shakin' My Cage, Vigilante Man, Lonely en Mercy. Hitgevoelige nummers? Nee absoluut niet, maar eindelijk hoor ik weer een beetje de échte Aerosmith terug. Hopelijk weet Perry op het volgende Aerosmith-album de rest van de band ook in deze richting mee te krijgen. Heerlijk gitaarwerk overigens, vooral de slide-gitaar op Vigilante Man.

avatar van Rinus
Raar, dat hier de 2 albums niet staan die hij onder de naam Joe Perry project maakte, waaronder het geweldige album "Let the music do the talking".