Benjamin Clementine - Cornerstone (2013)

Label: Behind

1. Cornerstone (4:32)
  2. I Won't Complain (4:40)
  3. London (4:04)
Antony and the Johnsons is de eerste naam die me te binnen schiet maar het is net zo mooi en indrukwekkend.
Zou zomaar een belofte voor 2014 kunnen gaan worden!

Prachtige muziek! Wat een bijzondere stem. Ik zag hem al een maandje geleden bij Jools Holland. Hopelijk komt er gauw een cd!

avatar van venderkets
Gaaf!

avatar van Reijersen
Oké, hier smokkel ik een beetje. Officieel is deze EP namelijk van het jaar 2013, maar Benjamin Clementine kwam toch echt pas in 2014 door. Daarom onder deze noemer. Albums bespreek ik verder normaal gesproken ook via een recensie, maar de EP’s plaats ik liever in deze reeks. Het is namelijk een stuk korter qua muziek en daarmee snel samen te vatten.
Eerder bespraken we titeltrack al eens los en het verhaal omtrent de man is bekend. Zo niet? Lees het dan ever terug in dit artikel. We laten nu de muziek voor zich spreken. De EP opent dan ook wederom met de prachtige en intieme titeltrack. Intens gezongen en gevoelig gebracht zonder dat het een gimmick wordt. Dat is ook te zeggen over het bijzondere I Won’t Explain. Wat een stem! Wat een gratie! De emotie spat je speakers uit en dit nummer is nog beter dan de vorige song. Dit heet je hart uit je lijf zingen. London verschilt daarin van de andere 2 songs. London is meer een echt nummer in plaats van een uitspatting aan emoties. Wederom mooi gebracht met zijn bijzondere stem. Ik wacht met smart op zijn LP.

avatar van Lau1986
Wat een fantastische zanger is Benjamin toch vooral de eerste twee nummer zijn echt om van te smullen. Tjah, veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Genieten.

avatar van Venceremos
En London enkel op piano, zonder blikkerige drumcomputers; deze versie had op het album moeten staan.