Joshua Redman Quartet - Spirit of the Moment (1995)

Alternatieve titel: Live at the Village Vanguard

Jazz
Label: Warner Bros.

1. Jig-A-Jug (11:31)
  2. My One and Only Love (11:02)
  3. Count Me Out (7:08)
  4. Second Snow (13:56)
  5. Remember (9:56)
  6. Dialogue (6:53)
  7. St. Thomas (12:11)
  8. Herbs and Roots (12:48)
  9. Wait No Longer (11:44)
  10. Neverend (13:45)
  11. Just in Time (8:49)
  12. Mt. Zion (10:12)
  13. Slapstick (5:51)
  14. Lyric (11:58)
avatar van Nakur
Dit is wellicht een van de beste jazzalbums die ik ooit heb gehoord . Iedere jazzliefhebber die niet achteroverslaat bij Herbs and Roots, om maar een goed voorbeeld te geven, moet zich twee keer bedenken. Spirit is inderdaad iets wat deze plaat heeft.

avatar van Supernormal
Helemaal eens met bovenstaand bericht. Bedankt om het zo te promoten, Nakur.

Ik heb het album deze zomer eerder toevallig ontdekt via youtube, als voorbereiding voor Redman's komst naar België in 2019. Daar hoorde ik zijn versie van St. Thomas; met een solo sax intro waarbij hij zichzelf als het ware begeleidt. Ik kreeg er kippenvel van en stond compleet verstelt van zijn virtuositeit. Hij tilt het verslavende calypso nummertje van Sonny Rollins naar nieuwe hoogten.

Wat een concert! Het swingt, ragt, scheurt, bopt als geen ander. Je lijkt zelf als luisteraar aanwezig te zijn in deze club in Greenwich Village. Het publiek is ook razend enthousiast en dat zorgt alleen maar voor meer energie (in Herbs and Roots oa -> whaaaaa!!). De pianist is ook in form en ook de groovende Brian Blade stelt nooit teleur. Niet voor niets een van Wayne Shorter's vaak gekozen drummers... Komt dit luisteren, Soledad! Ik kijk al reikhalzend uit naar het concert.

Soledad
Ik zet en op mijn te ontdekken lijstje. Dank!

Soledad
Toevallig op de beurs gekocht voor 2 euro en... 50 cent. En nog in goede staat ook. Anyway zonder Supernormals attendering had ik em gewoon links laten liggen dus een bedankje is allereerst op zijn plaats.

Want inderdaad, dit is mijn kopje thee! Goeie, jonge band die swingt als een tiet. Soms bijna traditionele hardbop en soms modale stukken die wat van de geest van Coltrane ademen. Origineel is ie zeker. Verder ga ik nog niets zeggen. Ik heb alleen cd1 gehad. Morgen deel 2. Er is groeipotentieel!

avatar van Supernormal
Mooie prijs!
'Count me Out' is ook een erg leuk motiefje. Zou ik wel eens willen leren spelen.
Ik heb mijn kaartje al op zak voor hun concert in Februari! Misschien passeren ze ook in Nederland... ze stellen hun album 'Still Dreaming' voor; muziek in de lijn van Old and New Dreams dat je misschien kent. Was een kwartet met zijn vader Dewey Redman maar ook Don Cherry, Charlie Haden en Ed Blackwell - dat dan op zijn beurt weer een ode was aan de legendarische muziek van Ornette's kwartet.

Soledad
Ja ik ben groot liefhebber van Old and New Dreams. Had al eerder vernomen dat dat hun nieuwe project was. Heel interessant!