September Girls - Cursing the Sea (2014)

Ierland
Label: Fortuna Pop!

1. Cursing the Sea (1:54)
  2. Another Love Song (3:32)
  3. Left Behind (3:25)
  10. Someone New (2:21)
  11. Secret Lovers (4:17)
  12. Sister (4:08)
DjFrankie (moderator)
Hier ben ik erg benieuwd naar Ships vind ik geweldig

avatar van Paap_Floyd
Niks nieuws onder de zon. Wel een lekker plaatje.

DjFrankie (moderator)
Inderdaad weinig nieuws, nummer Ships springt er met kop en schouders boven .uit

avatar van erwinz
Het is al heel vaak gedaan, misschien zelfs wel te vaak, maar The September Girls voegen toch nog wel wat toe aan alles wat er al is in dit genre waarin 60s Phil Spector pop wordt vermengd met vooral shoegaze en dreampop. Leuke plaat.

Lees mijn recensie op:
De krenten uit de pop: The September Girls - Cursing The Sea - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Tsjah, het is allemaal niet slecht, maar het kan me verder niet boeien. Ik heb ook sterk het idee dat de plaat er beter van wordt als de reverb en post-punk inslag meer naar de achtergrond gaat, zoals in Ships.

DeKoning.
Dit moet haast wel het slechtste plaatje zijn dat ik (tot nu toe) dit jaar heb gehoord. Komt heel erg oninteressant en inspiratieloos op mij over. Als je een 60's sound wilt crieeeren door de zang naar de achtergrond te schroeven, doe dat dan met enige meerwaarde. Daarnaast is er amper melodie in het materiaal te bespeuren, waardoor ik al snel af haak. Genoeg andere goede releases.

Dodelijk saai.

avatar van ranja
Ik heb Best Coast wel eens omschreven als 'klinkt alsof je met een transistorradio op het strand zit', tja, wat maak je hier dan van... als je die radio eerst een paar keer onderdompelt in zee en droogschuurt met zand? Fijn plaatje in elk geval.

avatar van ArthurDZ
Mwa, ik ben niet zo onder de indruk van deze plaat. Die galm op alle nummers zorgt ervoor dat hun sound snel gaat vervelen, ook al duurt de plaat maar 37 minuten. Alleen Heartbeats en Someone New zijn echt de moeite waard.

DjFrankie (moderator)
Weer eens gedraaid, dit is echt geen goed album, heel breiig geluid.
Ze kunnen het wel getuige Ships. Punt eraf.

avatar van Man of Sorrows
Liedjes als Green Eyes, ik dacht dat ze enkel nog in mijn diepste dromen werden geschreven. Ik luister nu naar Sister, Cults meeting Entertainnment. Zalig bandje.