Willie Nelson & Ray Price - San Antonio Rose (1980)

Country
Label: Columbia

1. San Antonio Rose (3:42)
  2. I'll Be There (If You Ever Want Me) (2:41)
  3. I Fall to Pieces (3:16)
  4. Crazy Arms (2:41)
  5. Release Me (3:06)
  6. Don't You Ever Get Tired (Of Hurting Me) (3:39)
  7. This Cold War with You (3:19)
  8. Funny How Time Slips Away (3:50)
  9. Night Life (4:03)
  10. Deep Water (2:45)
  11. Faded Love (3:50)
avatar van heartofsoul
Dit is een van die country-albums die snel tevoorschijn komen als ik weer eens wat ouderwetse country wil horen; dit is voor mij bovendien een van de betere albums die Nelson maakte. Nelson is weliswaar niet mijn favoriete country-zanger, maar de deelname van Ray Price aan dit album maakt dit meer dan goed. Zijn mooie bariton, hoewel een erg beschaafde stem, mag ik altijd graag horen. Verder zijn de liedjes op dit album, alle zo te zien erg bekend, goed gekozen en ze komen door de mooie productie goed tot hun recht. De begeleidende musici zijn bovendien allen van het hoogste niveau. Ik noem alleen maar even Johnny Gimble (fiddle), Buddy Emmons (steel guitar) en Grady Martin (guitar). Prima album.

avatar van potjandosie
1 van de vele samenwerkingen van Willie Nelson, in dit geval met country zanger/icoon wijlen Ray Price.
ben geen groot country kenner maar de muziek op dit album lijkt mij geen typische eighties country pop, eerder een degelijk, vrij traditioneel country album met Western swing, honky tonk, bluegrass en jazz invloeden.

op dit album staan nieuwe versies van een aantal eerdere Ray Price hits als "I'll Be There (If You Ever Want Me)", "Crazy Arms", "Don't You Ever Get Tired", "Release Me" waarmee de Britse popzanger Engelbert Humperdinck een wereldhit scoorde en "Night Life" (co-written Willie Nelson) een nummer dat net als het uit 1961 daterende "Funny How Time Slips Away" (Willie Nelson) een country/jazz uitvoering krijgt.

verder 3 covers "San Antonio Rose" (Bob Wills), "Deep Water" (Fred Rose) en "Faded Love" (B.Wills/J.Wills), nummers die eerder hits waren voor de Western swing grootheid Bob Wills. "Faded Love" met backing vocals van Crystal Gayle verscheen als single, een nummer dat o.a. gecoverd werd door Patsy Cline en Doug Sahm.

de overige 3 covers zijn "I Fall to Pieces" (Harlan Howard/Hank Cochran) waarmee Patsy Cline eerder in 1961 een hit scoorde, "Don't You Ever Get Tired" (Hank Cochran) en "This Cold War with You" (Floyd Tillman).

alle nummers luisteren lekker weg, waarbij ik persoonlijk Willie Nelson de mindere zanger vind van de 2 en met name liefhebbers van de steel gitaar (Buddy Emmons) aan hun trekken komen.

er zou nog een 2e album van de mannen volgen "Run That By Me One More Time" (2003) dat hier per abuis als verzamelaar staat vermeld en een derde album (2-cd) "Last of the Breed" (2007) met Merle Haggard, dat niet op MuMe staat.

Album werd geproduceerd door Willie Nelson
Recorded at CBS Recording Studios, Nashville, Tennessee