Ex Libris - Medea (2014)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Medea (6:50)
  2. Murderess in Me (7:38)
  3. On the Ocean's Command (8:00)
  4. My Dream I Dream (6:19)
  5. Song of Discord (5:54)

met Damian Wilson

6. A Mother's Lament (5:37)
  7. Daughter of Corinth (7:52)
  8. A Tale Told... (2:12)
  9. From Rebirth to Bloodshed (10:51)
avatar van Gerards Dream
Qua instrumentatie een meer dan prima metal album uit het lage land dat Nederland heet. De gitarist heeft er zin. Heerlijke tonen weet hij uit zijn instrument te halen. Ook het toetsenwerk is prima voer voor de oren te noemen. Het enige minpunt is dat ik niet zo enthousiast ben over de opera stem van de zangeres dat doet wat afbreuk aan de verder goede muziek dit te horen is. Ook klinkt de stem van de zangeres wat dun en was het wellicht een idee geweest om Kate Bush of Nina Hagen voor deze kus in te hennen gehuurd. Maar dat zal vast en zeker wel een kostbare zaaak zijn geweest.