P.O.S - Ipecac Neat (2004)

Label: Rhymesayers

1. Gimme Gimme Gunshots (4:05)
  2. Meth-Head Vs. McNugget (3:48)
  3. Hunger Pains Three (3:43)

met Crescent Moon

4. That One (4:31)
  5. Sarah Silverman (1:46)
  6. Music for Shoplifting (3:21)
  7. Kicking Knowledge in the Face (4:38)
  8. Ants (3:53)

met Toki Wright

9. Kidney Thief (4:14)
  10. Little Kids (5:04)
  11. I Play the Matador (Redo) (3:14)
  12. Lifetime...Kid Dynamite (3:46)

met Sims

13. Dead Music Intro (0:23)
  14. Dead Music (4:00)

met Crescent Moon

15. Duct Tape (3:48)
  16. I Play the Matador [Original Redo] (6:31)

met I Self Devine

avatar van Eardrum
I'm not waving, I'm drowning..

avatar van P.O.W.
Beter dan Never Better? Ik draai em iniedergeval meer.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Beter dan Never Better zou ik niet durven zeggen hoor. Ik heb deze alweer een hele tijd niet meer gehoord maar zit er nu weer even van te genieten, heerlijk rauw en puur. Pareltjes: Music For Shoplifting, Methhead vs McNugget, Thatone, Ants en Duct Tape .

avatar van discipline
Is dit ook een mix tussen hip-hop en rock?

avatar van Eardrum
kort door de bocht, ja. of ik deze beter vind never better, weet ik niet. misschien wel.

avatar van discipline
Waarom heb je Never Beter dan hoger beoordeeld?

avatar van Eardrum
aah scherp, das denk ik een kwestie van tijdsverschil. kweetniet zeker of ik ipecac neat al kende toen ik mijn stem uitbracht voor never better, wat ik nu overigens meer naar een 3.5 vind neigen. zo kom ik dus tot de conclusie dat ik niet echt weet welke beter is.

avatar van MAS
MAS
Ik heb hem zojuist beluisterd en mijn eerste indruk is erg chaotisch. Ik weet niet of dat goed of slecht is maar dit album heeft duidelijk meer luisterbeurten nodig.

avatar van MAS
MAS
Na een aantal luisterbeurten ben ik nog niet door de chaos heen. Er staan wel geniale nummers op zoals Music For Shoplifting en Little Kids maar als geheel kan ik het nog niet echt waarderen. Op dit moment geef ik het een 3 maar ik sluit niet uit dat deze nog gaat stijgen bij mij.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Dit album is inderdaad erg chaotisch, zowel het geheel als de nummers los. Vind ook dat ze dat af en toe wat minder hadden mogen doen (vooral mensen die erdoorheen praten op de achtergrond en vaak vage echo's), denk dat dit album anders beter was geweest dan Never Better...

Toch komt P.O.S vaak met unieke shit als
"I gets
Stories and truths
I share views
See I see why
Crews choose the Fox News
I see in CNBC
See and be seen and rather shown
It's crystal clear without a PCS phone
P.O.S. is known for heart
Spit from my whole
Put it to music, (heartbeats)
And let you download the ringtone"

avatar van Rhythm & Poetry
P.O.S heeft zich ontpopt tot een van mijn favoriete rappers. Drie erg sterke albums - dit vind ik nog zijn minste. Lyricaal is hij hier al super, hij heeft ook nog eens een krachtige stem en met veel emotie in zijn stem komt hij perfect over. Qua producties is Ipecac Neat minder, op de volgende twee platen wordt het allemaal wat professioneler, wat (op een prettige manier) chaotischer. Toch zijn de beats goed genoeg om P.O.S voldoende te ondersteunen.

FightForMore
Na twee luisterbeurten, heb ik een mening kunnen vormen. Ik vind het album nog redelijk goed, het begint goed, maar na een tijdje begint de saaiheid. Misschien ligt dit aan mij.

Er zijn een paar nummers die niet zo goed zijn (vooral aan het einde), maar toch heb ik nooit het gevoel gekregen om te skippen. En bij een klein stukje bij nummer 16 viel ik bijna in slaap, maar dat lag deels aan m'n moeheid. De raps kunnen er zeker mee weg, ze zijn wel niet zo hoogstaand. Beats zijn af en toe wat saai. Ik hou het momenteel voor een 3. Misschien later verhoog ik dit of als het echt niet op verbetert, moet ik helaas het cijfer verlagen (en het album verwijderen uit m'n HDD).

avatar van Silky & Smooth
Na het horen dat er veel punkinvloeden te vinden waren op dit album had ik een veel ruiger album verwacht. Meer als Never Better. Die harde beats zijn hier ook te vinden (al is het wel een andere vorm van), maar worden ze op een of andere manier op een goede manier wat onderdrukt. Dit zorgt voor een uurtje leuke beats waarop de donkere, diepe teksten van P.O.S passen. P.O.S vind ik sowieso een sterke rapper. Hij kiest zijn momenten om te rappen of de muziek te laten spreken erg goed. Toch overtuigd P.O.S mij hier niet zoals op Never Better. Hoewel hij goed past op deze beats hoort hij echt thuis op de harde Lazerbeak-beats van zijn laatste album. En een stukje Nas-imitatie op Meth-Head vind ik ronduit vervelend.

avatar van principal2000
Wisselvallig rommelig album. Dit klinkt negatiever dan de score die ik geef. Het is namelijk wel redelijk rauw en lekker. Er zitten wel goede drums in en het klinkt niet zo plastisch als is moderne hiphop weleens vind klinken. Toch staan er veel nummers op waarin er iets is wat me stoort: offbeat quasi-zang in het refrein, iets te schreeuwigere raps, te snelle flow, te wilde geluidjes etc.etc.. Favoriet zijn: Thatone en Music For Shoplifting. Dit is mogelijk een groeialbum, maar het is ook een album waar je moeilijk doorheen komt.

FightForMore schreef:

Helaas, het verbetert er niet op, cijfer word verlaagd naar een 2.

avatar van Rhythm & Poetry
Jammer, dit album zorgde er toch voor dat je een mening kon vormen.

FightForMore
Ja, een mening over dit album.