Gladys Knight & The Pips - Imagination (1973)

Soul / Pop
Label: Buddah

1. Midnight Train to Georgia (4:38)
  2. I've Got to Use My Imagination (3:35)
  3. Storms of Troubled Times (4:03)
  4. Best Thing That Ever Happened to Me (3:48)
  5. Once in a Lifetime Thing (3:43)
  6. Where Peaceful Waters Flow (4:27)
  7. I Can See Clearly Now (4:16)
  8. Perfect Love (2:39)
  9. Window Raisin' Granny (6:10)
  10. We Don't Look for Trouble (4:18)
  11. Alone Again (5:10)
  12. Rainbow Ride (3:19)
avatar van musicfriek
Dit album zou ik wel achteraan willen gaan. De eerste 2 tracks zijn ware klassiekers!! Heerlijke muziek dit!

avatar van Pinsnider
De rest van de tracks zijn ook meer dan de moeite waard, kan ik uit zeer betrouwbare bron melden!!

Dit album vind ik persoonlijk briljant !!!
Klassieker inderdaad, maar ook geweldige balads zoals nr. 6.

avatar van Angelo
Het eerste studioalbum van Gladys Knight & The Pips nadat ze vertrokken bij Motown. Een goeie zet, want met dit album werden ze succesvoller dan ooit. De twee grootste Gladys Knight & The Pips hits komen al gelijk aan eerste aan bod op dit album, en dan heb ik het natuurlijk over 'Midnight train to Georgia' en 'I've got to use my imagination'. Een andere grote hit werd 'Best thing that ever happend to me', die ook erg mooi is.Maar op de originele LP waar negen nummers op te vinden zijn, is meer moois. De Johnny Nash cover 'I can see clearly now' bijvoorbeeld, maar ook 'Where the peaceful waters flow'. Mijn persoonlijke favoriet is echter 'Storms of troubled times', dat haast een gospelachtige sfeer heeft. Instrumentaal is dit album niet geweldig in z'n soort, maar het klinkt wel ontzettend lekker allemaal. Deze groep heeft sowieso tot aan de jaren '80 vrijwel alleen maar sterke albums gemaakt! Gladys Knight heeft trouwens één van de mooiste vrouwelijke stemmen die ik ken.

avatar van joyce19791
Geweldig gevarieerd album met een aantal juweeltjes zoals "midnight train to georgia", "once in a lifetime thing" en "storms of troubled times". Het gemiddelde zeker waard.

Ik hoor een beetje psychedelic in "I can see clearly now", haha.