Shocking Blue - Good Times (1974)

Rock / Pop

4. Morning Sun (3:34)
  5. Loving Girl (3:31)
  6. Beggin (4:15)
  7. This America (2:58)
  8. Nashville Rebel (2:27)
  9. Ball of Confusion (3:26)
  10. Mississippi Delta (2:50)
  11. I Won't Be Lonely Long (2:58)
  12. Come My Way (3:02)
avatar van nlkink
Rond 1973 trok Robbie van Leeuwen het binnen Shocking Blue niet meer. Het continue touren, afgewisseld met opnamesessies en optredens op radio en televisie werd teveel. Daarbij hielp het niet dat de groep in twee kampen was verdeeld: De wat teruggetrokken levende Robbie en Mariska versus de feestbeesten Klaasje van der Wal en Henk Smitskamp (Cor van Beek was al weggestuurd vanwege wangedragingen). Daarboven op bleek van Leeuwen geelzucht te hebben opgelopen. Hij verliet de groep als actief lid en Martin van Wijk werd aangewezen als vervanger. Het plan was dat Van Leeuwen wel betrokken bleef bij de groep als toeleverend componist en producer.
Het album 'Good Times' is een album dat onder de hierboven beschreven omstandigheden tot stand is gekomen.
Niet lang daarna trok Mariska Veres zich terug uit de groep. Het wangedrag van de andere groepsleden was weer de de aanleiding voor het vertrek van een groepslid. Het was de nekslag voor de groep.
Een jaar later was Robbie van Leeuwen voldoende hersteld om samen met Rudy Bennet Galaxy Lin op te richten. Ironisch ging deze groep uiteindelijk ook ten onder aan het gebruik van geestverruimende middelen.

avatar van vigil
Ik zie op YouTube dat Madcon meer dan 80 miljoen plays heeft met hun versie vanBeggin, ik vrees dat Shocking blue dat niet haalt. En dan te bedenken dat de SH versie toch een stuk sterker is...