Otis Redding - Dreams to Remember (1998)

Alternatieve titel: The Anthology

Soul / R&B
Label: Rhino

1. Shout Bamalama (1:57)
  2. These Arms of Mine (2:34)
  3. That's What My Heart Needs (2:40)
  4. Pain in My Heart (2:26)
  5. Come to Me (2:48)
  6. Security (2:38)
  7. Chained and Bound (2:40)
  8. Mr. Pitiful (2:44)
  9. That's How Strong My Love Is (2:25)
  10. I've Been Loving You Too Long (To Stop Now) (3:15)
  11. Respect (2:11)
  12. Ole Man Trouble (2:38)
  13. Change Gonna Come (4:16)
  14. Satisfaction (2:46)
  15. Down in the Valley (3:00)
  16. Shake (2:42)
  17. My Girl (2:57)
  18. You Don't Miss Your Water (2:52)
  19. Cupid (3:10)
  20. I Can't Turn You Loose (2:49)
  21. Just One More Day (3:31)
  22. My Lover's Prayer (3:12)
  23. Cigarettes and Coffee (4:00)
  24. It's Growing (2:50)
  25. Fa-Fa-Fa-Fa-Fa (Sad Song) (2:44)
  26. Try a Little Tenderness (3:47)
  27. You Left the Water Running (2:48)
  28. Trick Or Treat (3:13)
  29. Tramp (3:03)
  30. Lovey Dovey (2:36)
  31. Let Me Come on Home (2:55)
  32. I Love You More Than Words Can Say (2:55)
  33. Merry Christmas, Baby (2:30)
  34. Glory of Love (2:51)
  35. Tell the Truth (3:13)
  36. I've Got Dreams to Remember (3:15)
  37. The Happy Song (Dum-Dum) (2:45)
  38. Hard to Handle (2:20)
  39. Amen (3:06)
  40. Direct Me (2:19)
  41. Love Man (2:18)
  42. Look at the Girl (2:38)
  43. I'm a Changed Man (2:22)
  44. The Match Game (2:53)
  45. (Sittin' on) the Dock of the Bay (2:50)
  46. Shake [Live] (2:57)
  47. Respect [Live] (3:00)
  48. I've Been Loving You Too Long [Live] (4:09)
  49. Satisfaction [Live] (3:34)
  50. Try a Little Tenderness [Live] (5:14)
Harald
Wat een plaat zeg. Perfekt Otis cover van Satisfaction. Mischien de beste Stones Cover ooit. Alleen de meer dan 11 min lange live cover van Play With Fire van West, Bruce & Laing trekt me nog aan. Keith Richard heeft over Otis cover van Satisfaction eens in een interview gezegt dat deze version hij in princiep wilde schrijven maar dat het hem niet gelukkt is.I k denk dit zegt alles

EVANSHEWSON
Dit ziet er een méér dan complete verzamelaar uit; Ik heb zelf een enkele, Dock of the Bay heet ie, eens kijken of die hier op de site ingegeven staat.

avatar van LeRoi
Voor den Liefhebbert (en dat ben ik) een must om in de platenkast te hebben staan.

avatar van Reijersen
Veel completer krijg je het hotmateriaal van Otis Redding niet. 4 CD's aan pure soul zoals alleen Otis Redding dat naar je kan brengen.

eazyfan
Bijna perfect, bijna #5* gekegen en een zelfs een plaats in mijn top10. Soms kijk ik over het feit dat dit een verzamel is, en dan stem je voor het album zelf, ik was van plan dat hier te doen. Maar wat belet me? Mijn Otis Redding top10 staat er niet op jammer genoeg. Ik mis 'Dont Mess With Cupid', dat is nu net een van mijn grote favorieten. Ook 'Free Mee' die wel stond op The Very Best Of is hier niet te vinden. Maar voor de rest 50 rasechte toppers, stuk per stuk schitterende nummers. 'Amen' die je anders meestal niet vindt op verzamels vind ik ongelooflijk mooi, 'Trick Or Treat' en 'Merry Christmas, Baby' die ik voordien niet kende vind ik ook schitterend.

Die cover en die titel vind ik trouwens perfect, bijzonder mooi. Alleen jammer dat het inhoudelijk niet 100% is wat ik wil. Anders was het een dikke top10-notering geweest voor dit album. Perfectie is dus érg moeilijk na te streven of gewoon niet

Father McKenzie
Reijersen schreef:

Zo is dat maar. Klinkt echt schitterend, doorleefd, grandioos en tijdloos, ideaal voor een zondagochtend.

Lacoste
Reijersen schreef:

Apart, bij mij zijn dit geen 4 cd's maar 2.

26 nummers op de eerste cd en 24 op de 2e

De laatste 5 tracks zijn overigens live versies, heb ik aangepast moet alleen nog gecorrigeerd worden

avatar van IntoMusic
Nadat ik "Try a little tenderness" op de Top 2000 a-go-go had gehoord (klein stukje ervan), ben ik wat meer gaan luisteren van Otis en kwam tot de conclusie dat deze artiest een plek tussen mijn vele cd's moet hebben.

Zojuist deze verzamelaar aangeschaft via internet, want volgens mij is dit een zeer compleet overzicht.

Inderdaad Lacoste: die ik heb besteld is ook een 2-cd versie. Gelukkig maar, want dat scheelt cd's switchen