Isaiah Rashad - Cilvia Demo (2014)

Label: Top Dawg

1. Hereditary (1:26)
  2. Webbie Flow (U Like) (3:07)
  3. Cilvia Demo (3:03)
  4. R.I.P. Kevin Miller (3:49)
  5. Ronnie Drake (3:18)

8. Tranquility (4:19)
  9. Menthol (2:57)

met Jean Deaux

10. Modest (3:41)
  11. Heavenly Father (4:20)
  12. Banana (3:30)
  13. Brad Jordan (4:08)

met Michael De Vinci

14. Shot You Down [Remix] (7:06)

met Jay Rock en ScHoolboy Q

avatar van Holla
NastyOnWax schreef:

Echt? Ik vind die Schoolboy Q verse gewoon te hard.

Ik denk zelfs de beste verse die ik van hem heb gehoord. Daarnaast ook nog eens Jay Rock die nooit een slechte gastverse dropt. 7 minuten is best lang voor een liedje, maar ik heb bij Shot You Down echt nooit het gevoel dat ik het liedje al een tijdje aan het luisteren ben.

Jay Rock en Q vind ik allebei hard komen maar toch vind ik de Remix iets te lang.

PETExFISH
Voortreffelijk debuut van Isaiah. Deze eerste EP van TDE's "new kid on the block" is met zijn 14 nummers wellicht wat lang,maar elke track hoort thuis op dit project en had naar mijn mening niet mogen ontbreken. Isaiah klinkt gretig en pakt zijn rauwe stem in verschillende flows met succes in. Zowel op warme soulvolle (Heavenly Father) als op kille, dreunende (Shot You Down) beats laat hij horen goed uit de voeten te kunnen. Deze verschillende beats zijn allemaal van een hoog niveau en dat terwijl er niet eens zo veel bekende namen achter de knoppen zitten. Hetzelfde geldt voor de gastbijdragen. Deze voegen werkelijk iets toe aan de plaat en geven de luisteraar nieuwe namen om in te duiken.

Favoriete nummers: Hereditary, Heavenly Father, Soliloquy & Shot You Down

Dit was het eerste hiphopproject van 2014 dat ik ben gaan luisteren en het boeit me nog steeds van begin tot eind. Isaiah is iemand om in de gaten te houden. Ik kijk er al naar uit hem straks met Q in Amsterdam te zien en las recent dat ik hem op WOO HAH! nogmaals kan aanschouwen. Woo hah!

4,5* (begon met een 4*)

avatar van DopeLemon
Naar de show van Schoolboy Q geweest met Isaiah in het voorprogramma en het moet gezegd worden, wat heeft deze man een ijzersterke stage performance in huis!!

Heel zelfverzekerd, goed te verstaan en ontzettend energiek, de show was 5* waard

avatar van NastyOnWax
Wauw Banana... Wat gaat die track hard

avatar van waxs
Als dit de EP is dan schept het hoge verwachtingen voor een compleet regulier album!

HZFR11
Weer een toffe artiest op het label van TDE, ze signen veel goede rappers zeg!

Deze man rapt goed en ik denk dat hij nog wel gaat doorbreken net als zijn labelgenoot Kendrick. Isaiah is ook pas 23, maar niets aan te merken op zijn muziek. Schoolboy Q en Jay Rock zetten ook nog een goede verse neer op het laatst, alleen jammer dat Q een line van Pusha T moest pakken; "Searching for the fishscale, haha, you won't find Nemo" maarja, ik weet niet of hij dat met opzet gedaan heeft. Hij is nog steeds hard tho.

Favorieten op dit album zijn Heavely Father, Modest, Shot You Down (Remix).

Merk er inderdaad niets van dat die laatste track 7 minuten duurt, hij is zo chill.

avatar van Joe D
Shot You Down moet toch wel één van mijn favoriete tracks ooit zijn

Komt zijn nieuwe cd the sun's tirade nog op musicmeter?