Parhelion & Zac Keiller - Farthest North (2013)

1 stem

Canada / Australiƫ
Electronic
Label: Cyclic Law

1. Sunless Sea (5:44)
  2. Perfect Desolation (7:04)
  3. Smokey God (4:31)
  4. Abode of Light (2:21)
  5. Opal Sky (6:08)
  6. In the Midst of Eternal Ice (6:58)
  7. Farthest North (10:25)
Zephyr
Deze CD (+ een DVD erbij) is een samenwerking tussen Parhelion uit Canada en Zac Keiller uit Australië.
Het idee voor de samenwerking ontstond, toen ze beiden min of meer tegelijkertijd zaten te mijmeren om The Farthest North of The Earth (= de Noordpool) als inspiratiebron voor muziek te gebruiken.

Het genre voor deze CD op andere websites is Dark Ambient. Maar zo donker vind ik deze schijf helemaal niet, eerlijk gezegd. Vergeleken althans met een aantal "lotgenoten".
Wel bekropen me tijdens de eerste 2 luisterbeurten behoorlijk rillerige gevoelens tijdens het afspelen. Ongetwijfeld ook de bedoeling van de beide mannen ! Op de Noordpool heersen over het algemeen natuurlijk ijskoude temperaturen. Je hoort als het ware de kou (en ook het landschap) terug in de 7 tracks.

Mooi vind ik het echter wel degelijk, dus een hoge waardering ligt wel in het verschiet, lijkt mij.

Later misschien nog eens meer daarover.

Zephyr
Weer 2 luistersessies verder met dit album.
Zephyr schreef:
Mmmm, misschien een iets te voorbarige uitspraak geweest.... 't Is toch wel een behoorlijk zwaar album in een aantal tracks. Maar per sé Dark Ambient ? Nou nee, dat is misschien toch net even té veel/té zwaar. Voorlopig hou ik het maar op Arctic Ambient (en blijf ik gelijk in de sfeer van de gedachte achter de CD). Definitieve beoordeling doe ik nog niet; het zweeft tussen 4 en 4,5 *.

Maar het is zeker erg fraai, wat mijn oren bereikt, bij het luisteren naar deze CD ... !