Walk the Line (2005)

Country
Label: Wind-up

1. Joaquin Phoenix - Get Rhythm (2:27)
  2. Joaquin Phoenix - I Walk the Line (3:21)
  3. Reese Witherspoon - Wildwood Flower (2:32)
  4. Waylon Malloy Payne - Lewis Boogie (2:02)
  5. Joaquin Phoenix - Ring of Fire (3:42)
  6. Jonathan Rice - You're My Baby (2:12)
  7. Joaquin Phoenix - Cry Cry Cry (2:35)
  8. Joaquin Phoenix - Folsom Prison Blues (2:52)
  9. Tyler Hilton - That's All Right (1:47)
  10. Reese Witherspoon - Juke Box Blues (2:15)
  11. Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon - It Ain't Me Babe (3:05)
  12. Joaquin Phoenix - Home of the Blues (2:40)
  13. Tyler Hilton - Milk Cow Blues (2:20)
  14. Shooter Jennings - I'm a Long Way from Home (2:15)
  15. Joaquin Phoenix - Cocaine Blues (2:50)
  16. Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon - Jackson (5:22)
avatar van annepan101
Echt een hele goede film, en natuurlijk is de muziek heerlijk! Dus die soundtrack is altijd goed

geweldige film & muziek inderdaad!!!

avatar van Bruno Banani
0,5
Maak dan geen film over muzikant als je zijn muziek niet gebruikt!
Geen onaardige film, maar die muziek was hemeltergend.

avatar van fish
Vind je dat echt?

Ik vind niet alleen Reese steengoed klinken, met de juiste vibratie in haar stem (en laten we eerlijk zijn, June Carter was niet bepaald een grote zangeres), maar ik vind tevens dat Joaquin Phoenix een mooie prestatie neerzet. Hij klinkt wellicht niet net als de Grote Man zelf, maar zijn interpertaties benaderen de originelen.

Muziek hemeltergend? Haha, gene smaak. Die stem van Reese, waaw.

Hilarious
Geweldige muziek. Reese Witherspoon en Joaquin Phoenix kunnen supergoed zingen. Super film, super soundtrack. Geweldig.

Hilarious schreef:

Idem Dito. 4,5*

Ik vind Reese & Joaquin leuker dan Jonnhy & June... Shame on me

Kus Berty

avatar van veron35
Mijn lievelings film en met hele leuke muziek.

avatar van veron35
berty schreef:
Ik vind Reese & Joaquin leuker dan Jonnhy & June

Vind ik eigenlijk ook. Ring of Fire is mijn lievelings nummer als het door Joaquin gezongen wordt.

Goede muziek, nooit geweten dat Reese Witherspoon zo prachtig kon zingen en Joaquin Phoenix heeft ook een geweldige stem
4,5 sterren

avatar van Erikpol
Erg jammer natuurlijk dat Time's a Wastin niet op dit album staat, het beste nummer van de film!

avatar van CTK
CTK
Vandaag zat deze bij de Humo ( Film+Soundtrack mooi verpakt met teksten over de film, de soundtrack, de acteurs,.... )

De film zelf is mijn favoriete film. Staat ook op 1 bij Moviemeter in mijn Top10

Deze soundtrack is tevens zeer mooi. De echte Johnny en June zijn en blijven natuurlijk legendarisch maar dit album is wondermooi ingezongen.

4.5*!!!!!!

Zigstar
Goeie film, goeie muziek, en hoedje af voor Reese Witherspoon die zéér goed kan zingen blijkbaar.

Father McKenzie
Hilarious schreef:

Film was zéér goed, prachtig, maar voor de sountrack verkies ik echt wel de originele muziek van Johnny Cash....

avatar van Droombolus
Inderdaad Rivers is Cash niet en Witherspoon zingt veel te mooi in vergelijking met June Carter, wiens personage ze in de film niet ten onrechte laten zeggen dat ze eigenlijk helemaal niet kan zingen .............

avatar van CTK
CTK
Droombolus schreef:
U bedoelt Phoenix Joaquin ipv zijn overleden broer River

Guardian of Isis
Phoenix heeft dan misschien wel een andere stem dan Cash, maar verkeerd zou ik het ook zeker niet noemen. De country-legende had ook een uniek timbre en ik vind dat deze versies van de nummers zeker en vast op zich staan.

avatar van Reint
Ze staan inderdaad op zichzelf. je moet ze zien als benaderingen, en niet als kopien, want dan hadden ze ze net zo goed niet kunnen maken.
Als ik het mij goed herinner klonken vooral de rock&rollende songs gezongen door Phoenix Joaquin erg gelikt, op een positieve manier.

avatar van vin13
Ik kan het wel waarderen wanneer acteurs/actrices serieus Cash songs zingen en het is verdienstelijk gedaan. Ik hoorde dat Phoenix gestopt is met acteren om zich verder te wijden aan een zangcarriere. Veel succes. De film is prachtig.

eens leuk om eens te horen. Reese Witherspoon zong niet slecht. naar het einde toe van het album begon ik het nogal saai en eentonig te vinden. Ik ben niet echt voor Country.

avatar van aerogp1
Dit klinkt echt nergens naar, ik hoor Joaquin Phoenix veel liever rappen

avatar van Ratigan
Zeker als je de film gezien hebt een leuke CD. Het is niet overal even goed maar Cocaine Blues en Folsom Prison Blues vind ik goed gedaan.

Jazzthieve
Leuke soundtrack, zeker als je de originele liedjes kent die de acteurs zingen. Phoenix zingt dieper dan Cash maar Reese Witherspoon's stem leunt redelijk dicht aan dat van June Carter. Vooral de klankleur is bijna volledig hetzelfde.

avatar van wouter8
Waar Joaquin Phoenix me weet te overtuigen van zijn klasse, maar hierin altijd zal moeten onderdoen voor zijn grote voorbeeld Johnny Cash, is het een ander verhaal wanneer het Reese Witherspoon betreft. Zo bewijst deze soundtrack in ieder geval. Ze weet hier mijns inziens namelijk verregaand betere versies van de nummers neer te zetten dan June Parker Cash. Wildwood Flower is echt een parel waar ik niet genoeg van kan krijgen, en ditzelfde geldt voor Juke Box Blues. Helaas hebben we tot op heden nog niet meer van haar mogen horen, maar ik hoop dat ze in de toekomst nog eens een dergelijk project doet!
Overigens is 'Time's a Wastin', die niet op dit album staat maar wel in de film voor komt, ook erg aan te raden.

Doe mij toch de originele versies maar.

Deze zijn wel aardig gedaan, maar het zijn verder gewoon covers die niet in de buurt van de originele versies komen.