Skylark - The Princess' Day (2001)

1 stem

Italiƫ
Label: Underground Symphony

1. The Princess' Day (5:43)
  2. I Will Cry Tonight (4:58)
  3. Journey Through the Fire (7:31)
  4. Another Life (4:03)
  5. Hope (1:47)
  6. Rufus (5:46)
  7. Symbol of Freedom (7:19)
  8. The Tragedy (9:23)
  9. White Warrior (5:13)
Jeddy van Est
Weer een ijzersterk album van Skylark. Ieder nummer heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Zo heeft het titelnummer bijvoorbeeld een erg aanstekelijk refrein (hoewel dat ook geldt voor de andere nummers), Another Life heeft een indrukwekkende basssolo, de intro van Journey Through The Fire is een meesterwerkje op zich, White Warrior valt op door de geweldige riff en het Hope-Rufus-Symbol Of Freedom trio is voor mij het hoogtepunt...alles klopt gewoon aan deze nummers (die samen weer een eenheid vormen). De albumcover vind ik ook erg mooi.

avatar van jasper1991
Powermetal in de richting van Dark Moor. Af en toe lekkere melodieën maken dit album te doen. White Warrior heeft ook een lekkere riff en dat vind ik dan ook het beste nummer. Verder staan de gitaren niet nadrukkelijk genoeg in de mix en dat in combinatie met de hoge zang, maakt dat het geluid wat kracht mist. Er is wel wat betere powermetal te vinden naar mijn mening.

Jeddy van Est
Jammer dat je niet zo enthousiast bent als ik, maar ja, smaken verschillen Ik heb zelfs nog een aantal albums van Skylark dubbel, maar als je deze niet zo goed vindt, denk ik niet dat je de rest veel beter zult vinden, want ik vind ze allemaal ongeveer even goed

avatar van jasper1991
Er zit wat in als de productie wat meer power heeft. Misschien is de nieuwste wel wat, die jij vijf sterren geeft? 32 nummers vind ik ook wel interessant, ziet er wat proggy uit. Wie weet gaat dit album ook nog groeien als ik het een maandje laat rijpen, dat komt nog weleens voor.

Jeddy van Est
Het album uit 2013 is een verzamelaar, maar op deze site staat het in de lijst van reguliere albums En ik heb er sowieso maar een exemplaar van. Het meest recente Skylark album dat ik dubbel heb, is Divine Gates Part 3: The Last Gate, en dat album heeft wel een goede productie (toevallig trouwens dat ik in mijn korte review van dat album op deze site al had vermeld dat ik de productie van dat album zo goed vind ).