Orphax - In a Long Night (2004)

Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. In a Long Night (3:16)
  2. In a Wider View It Looks Empty (8:55)
  3. As the Winter Falls Over (10:02)
  4. Walk in the Snow (2:46)
  5. Loneliness Has Taken Part (7:27)
avatar van Goodfella
Commentaar van Sietse bij het toevoegen:

Naar aanleiding van de discussie hier http://www.musicmeter.nl/forum/1/968/ ben ik maar gewoon begonnen met dingen toevoegen die zijn uit gebracht in eigen beheer mits de artiesten ook dingen hebben uitgebracht bij labels. Bij deze de eerste, mijn eigen album. Ik heb al een andere album hier van orphax op staan, die is uitgebracht bij Suggestion Records onder het Verato Project.

SelmaDuim

Hulde Sietse! Hulde!

avatar van BoordAppel
En nu heb ik net een eigen beheer album afgekeurd aangezien die nog niet toegestaan zijn .

lol

dank

avatar van Onderhond
Wel weer eens zin in hypercommerciële ambient :evil

Sietse
dan moet je zeker deze plaat eens horen...

dit is trouwens wel mijn trots, met dit album heb ik de meest geile review tot nu toe gehad in de vital weekly (of was dat toch die ene mp3 release)

Het album er na was toch een mindere review (al ook niet slecht)

Maar goed, om ff over de muziek te spreken.

Dit zijn zware ambient drones, ook wel bij de emotional drones te rekenen zoals Molbjeka Pvlse en Troum maken, maar dan wel met een zeer hoge invloed van de meester van de zware bas geluiden himself Thomas Köner.

Verder laat ik de rest maar over aan mensen die hem hebben gehoord, want ik ga hier geen mening geven over mijn eigen ding

avatar van HiLL
Och Sietse op zich zou het wel interessant zijn als je je mening geeft over je eigen werk, zonder daarbij arrogant/verwaand te worden bestempeld.

Sietse
tuurlijk, maar ik hou daar niet zo van. Daarom zul je mij nooit bij een van mijn eigen albums een ster zien plaatsen. Ik vind dat gewoon niet gepast. Net zo min als in de tijd dat ik op soulseekrecords radio een programma deed ik het vertikte om iets van mezelf te draaien, zelfs op aanvraag zag ik daar heel erg tegen op.

Wel durf ik hier te zeggen dat ik dit zelf een van de mooiere dingen vind die ik zelf heb gemaakt. Ik ben best trots op deze cd, gewoon puur omdat ik heel veel gevoel in het gestopt (ik was toen niet zo heel erg vrolijk) wat er goed in terug te horen is. Daarnaast heb ik van verschillende mensen. oa. dus de reviewer van vital weekly (Frans de Waard, ik zou zeggen lees de review) en Barakhah van Troum (toch een van mijn grote voorbeelden) te horen gekregen dat zij van mening zijn dat het goed mee kan met de top in de drone wereld. En dat is best een eer omdat te horen van die mensen (omdat ze er zelf heel erg diep in zitten)

avatar van HiLL
Ah kijk aan. Gaaf zeg om dat te horen. En leuk dat het toch wel één van je mooiere dingen is die je gemaakt hebt.

Sietse
tja dat vind ik dus heh, maar zullen vast genoeg mensen zijn die daar anders over denken.

Tof Sietse, als ik er tzt eentje wil kopen, moet ik dan bij jou zijn of moet ik dan bij Staalplaat zijn?

Sietse
er zijn 3 mogelijkheden (misschien 4)
Amsterdam: Get Records
Internet:
Staalplaat
Drone Records
Suggestion Records.

ik heb zelf helemaal niks meer. Er zijn nog ongeveer 6 tot 10 stuks te krijgen, als die op zijn is ie uitverkocht...(gelimiteerd tot 100 stuks)

Misschien een keer een label zoeken die een heruitgave wil doen van ongeveer 300 stuks ofzo.

Sietse
heeft iemand hem al gevonden in het illegale circuit? Ben benieuwd naar de mening van de mensen hier

avatar van HammerHead
Sietse, heb je toevallig iets van deze plaat geshared staan, want ik ben wel benieuwd.

Ik heb ooit al eens 2 untitled live-tracks gedownload van je. Da's eigenlijk gewoon post rock wat daar gespeeld wordt. Een nummer van 17:08 en eentje van 16:15 minuten.
Enig idee wat ik bedoel, want op je site kan ik deze nummers niet meer vinden.

Ik neem trouwens aan dat deze release veel meer de ambient kant op gaat, dus veel minder (of geen) gebruik van gitaar?

EDIT: Forumtopic inmiddels gevonden, dat was dus Zonderland. Hebben die 2 tracks toevallig ook een titel en staat er nog wat op stapel mbt dit project?

Sietse
die nummers hebben geen titel en er staat voorlopig helemaal niks extra's op de site. Ik ga aan een update van de site werken. Er komen dan iig meer nummers op.

En ja ik share mijn eigen albums (beide cdr's en ook alle mp3 releases) daarnaast kun je op last.fm ook de beide cdr's beluisteren...gewoon ff voor orphax zoeken.

avatar van HammerHead
Nou Sietse, daar gaat ie dan, gisteren bij je weggetrokken.

Ik ben niet echt thuis in de wereld van drones en soundscapes, de enige referentie aan dit album die ik zo snel kan bedenken is Heresy van Lustmord. Net als op die plaat hoor is het voornamelijk donker machinaal geronk, wat bij een flink volume de ramen in de sponningen doen trillen. Wat dat betreft heerlijk, maar over het algemeen zoek ik toch wat meer variatie in een plaat, pieken en dalen en niet zo'n vlak geluidslandschap als hier. Niet iets wat ik regelmatig op zal zetten dus, maar zo'n paar keer per jaar is dit toch wel lekker. 3,5 *

Sietse

Heresy...hmm das voor het eerst dat ik die hoor. Zoek hetzelf toch iets meer in andere plekken. Raad aan om eens een keer Thomas Köner - Teimo/Permafrost the luisteren...das zo ongeveer de beste referentie die ik kan geven. Verder het werk van troum waar ze geen ritmes gebruiken.

avatar van HammerHead
Zoals ik al zei: ik ben bepaald geen expert op dit gebied.

Sietse
daarom geef ik ook wat luister tips

avatar van John Doe
Wat een mooie plaat Sietse, nog wat beter dan ''Sand In Boxes'' denk ik. De diepe bassgeluiden komen nog wel beter tot hun recht op CD denk ik, bij een mp3 worden ze voor deze muziek iets te wreed afgekapt. Ik zal eens vragen bij Get Records of ze er nog ééntje hebben, want hier wil ik wel een exemplaar van bezitten. Zeker eens een rerelease proberen te krijgen zou ik zeggen. Je raakt diepe sferen met deze nummers. Experimentele electronica die ergens heengaat.

Sietse

dank. Ik weet dat ze er nog hebben bij Get Records, nog 3 denk ik....of het moet nu opeens zo zijn dat al die mensen die ooit zeiden, ohh die ga ik halen bij get records dat opeens hebbeng gedaan.

avatar van Dr-Gonzo
Ik vind het wel een succes, deze plaat. Ik had em in eerste instantie op een redelijk laag volume op de achtergrond staan, dat werkte niet zo goed, maar toen ik em eenmaal op het goede volume had gezet (redelijk hard dus) begon de muziek al snel mijn volledige aandacht te trekken. Het gevoel dat ik krijg bij het luisteren naar de vijf nummers is vergelijkbaar met het gevoel dat ik krijg bij Nuuk van Thomas Koner. Ik word meegesleept naar ijzige, bergachtige streken waar het stilaan begint te schemeren en waar je je laat overspoelen door het landschap. In de verste verten is geen medemens te bekennen. De tracktitels sluiten mijns inziens erg goed aan. Ik wacht nog even met stemmen, heb het album tenslotte pas drie keer gehoord, maar ik zou best eens op 4* of meer uit kunnen komen..
chapeau, Sietse!

avatar van bas
bas
de ellende met die soundscapes en field recordings is dat het absoluut niet meer origineel is. Sterker nog, ik krijg hier constant het idee dat ik naar gejat werk zit te luisteren. Het jammere wat daarbij dan komt kijken is dat ik een identiteit mis. Misschien heb ik de laatste tijd teveel naar dit soort cd's zitten te luisteren.

Maar ja, de een noemt het kieskeurig, de ander een mooie slaapmuts. Want dit soort gezweef is heerlijk op een donkere avond voor de open haard, licht uit, over een paar sterke boxen. Ik geef de voorkeur aan een tikkel meer variatie, zodat je het genre wel trouw blijft maar toch probeert een eigen ding te creeeren.

Hoewel ik voorzichtig wil zijn met het te bestempelen als 'te makkelijk', kan ik niet anders dan kritischer zijn met dit soort sfeer-genres dan met muziek, waardoor ik blijf steken op een krappe 3*

bas schreef:

Geef ik ook meteen toe, er is niet zo heel veel nieuws aan, al ziiten er wel bepaalde dingen in mijn muziek waaraan je kunt herkennen dat het mijn ding is en niet iemand anders, maar goed dat kan ik zelf natuurlijk makkelijk zeggen, heb het zelf gemaakt dus ken het tot in iedere details nauwkeurig...

avatar van eviljoke
Ik ben em ook volledig aan het beluisteren en het past perfect na mijn voorbije troum-week. Lekker diepe bas, zeer vele lagen. En inzake originaliteit, wat is tegenwoordig origineel. Ik ga gewoon af op gevoel, en voor mijn part zit deze in het gegeerde groepje van 'laat me maar even allemaal alleen'. Echt een goede cd, misschien ooit eens de real deal kopen, want op mp3 mis ik een beetje dimensie.....

avatar van John Doe
Past voor mij ook wel in de 'laat me maar even alleen categorie'. Op cd maakt het inderdaad wat meer indruk. Het uitgekiende vloeiende karakter van de muziek heeft hier voor mij dieper luisteren en meer concentratie tot gevolg, wat er een ontspannen doch vrij intens reisje van maakt

Mojo Pin
Mooie hoes, heel winters.

helaas eviljoke....

misschien nog succes bij staalplaat of anders www.suggestion-records.de (maar die is meer dan duur) verder niet echt meer te krijgen...

misschien maar eens aan label gaan zoeken voor een heruitgave ofzo...ik krijg te veel vragen of deze nog te koop is....

avatar van eviljoke
voorstellen aan brad rose

Sietse
mwah, das niet echt het label ervoor denk ik...en ik wil niet weer een of andere release die dan over 2 jaar weer niet meer te krijgen is...het mag iets meer zijn dan 100 stuks.

Sietse
Voor de liefhebbers kwam hier onlangs achter...

Nog steeds te bestellen bij drone records: