Julie Byrne - Rooms with Walls and Windows (2014)

Folk
Label: Orindal

1. Wisdom Teeth Song (4:40)
  2. Young Wife (2:15)
  3. Attached to Us Like Butcher Wrap (4:35)
  4. Holiday (2:39)
  5. Butter Lamb (4:24)
  6. Piano Music (1:45)
  7. Prism Song (3:37)
  8. Marmalade (4:45)
  9. Vertical Ray (3:01)
  10. Emeralds (3:12)
  11. Keep on Raging (3:17)
  12. Piano Music for Lucy (3:40)
HolyGrail
Zo, dit is een mooie plaatje, zeg. Zeer rustige stem en subliem gitaarspel. Daarbij laat ze gelukkig ook ruimte voor het ongepolijste, wat ontzettend ontwapenend werkt. Of 'ie blijft boeien, dat vraag ik me af, want als geheel lijkt het wel wat te lang te duren. Ach, met een kop thee op deze regenachtige vrijdag laat ik 't graag op me afkomen.

avatar van Chameleon Day
Dochter van David?

Linus Van Pelt
Na de prachtige Faster or Greener than Now 7 inch nu ook een plaat. Folk met een flinke jaren 70 invloed. Erg mooi, zeker met dit regenachtige weer

avatar van erwinz
Probeer je nog maar eens te onderscheiden als meisje met gitaar. Julie Byrne slaagt er uitstekend een met deze even frisse als tijdloze singer-songwriter plaat.

Lees mijn recensie op:
De krenten uit de pop: Julie Byrne - Rooms With Walls And Windows - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin