Freeez - Gonna Get You (1983)

Alternatieve titel: I.O.U.

Dance
Label: Beggars Banquet

1. We've Got the Juice (6:18)
  2. Can't Keep My Love (5:04)
  3. Love's Gonna Get You (5:57)
  4. Pop Goes My Love (8:10)
  5. I.O.U. [All Night Edit] (8:26)
  6. Freezin' (6:06)
  7. Can You (5:50)
  8. Watch Me (5:37)
  9. Gonna Get You (Megamix) * (12:59)
  10. I.O.U. [7'' Version] * (3:48)
  11. I Dub U * (7:40)
  12. We've Got the Jazz * (4:04)
  13. Pop Goes My Love [7" Version] * (3:37)
  14. Scratch Goes My Dub [7" Version] * (4:12)
  15. Love's Gonna Get You [7'' Version] * (3:50)
  16. Love's Gonna Get You [Instrumental] * (5:23)
  17. No Need for Greed (Part One) * (6:08)
  18. No Need for Greed (Part Two) * (6:21)
  19. I.O.U. (Megamix) * (8:42)
  20. Scratch Goes My Dub [Full Version] * (12:01)
  21. Love's Gonna Get You [Original Mix] * (6:20)
  22. A Cappella U * (4:08)
avatar van sq
sq
4 en 5 heb ik allebei op maxi, en geven goed tijdsbeeld van het geluid van toen; je hoort ze ook nooit meer en misschien is dat maar goed. Ideaal voor '80s party wellicht.

avatar van monique
I.O.U. is pure jeugdsentiment voor mij,blijf toch wel een lekker nummer

avatar van VanDeGriend
Dat ben ik helemaal eens. Die maxi-single was geweldig !

avatar van musicfriek
Ik vind het nog steeds een verschrikkelijke plaat

Idd foute camp.

Pieter Paal
Ik vond het toen heel vreemd dat het label Beggars Banquet ineens dit soort dingen uit ging brengen en ik blijf het vreemd vinden.

avatar van FunkStar
I.O.U. blijft een te gekke 80's classic!!

avatar van laxus11
vooral de hit I.O.U is vet

Van Freeez kan ik mij nog tracks 4 en 5 herinneren. 5 was natuurlijk hun grootste klapper.
In discotheken hoorde ik toen allerlei (re)mixen van die 2 nummers, dus o.a. met het geblaf van honden er doorheen gemixt en zo. Er werden ook lange mixen gemaakt waarin Freeez en Italo-muziek in elkaar overliepen.
Datzelfde deden ze toen ook met Lime (Your Love) en New Order die toen in de belangstelling stond met de 12 inch Blue Monday/The Beach.

avatar van Jonestown
Freeez camp? Dan wordt de plank toch wel écht mis geslagen ... En dat BB opeens 'dit soort dingen' ging uitbrengen had er gewoon mee te maken dat Freeez daar onder contract stond. Ze hadden in de britfunk-hausse (waar ook Level 42, Incognito en Shakatak de bekendste exponenten van waren) een UK-hit met Southern Freeez en op het debuutalbum was er meer opfokte britfunk te horen. Nadat ze John Rocca en Peter Maas naar New York zijn gegaan zijn ze gaan samenwerken met Arthur Baker en is I.O.U. meer Baker dan Freeez. Baker had al geschiedenis geschreven met Afrika Bambaatta (Planet Rock) en was één van de trendsetters van de NY electro. Na Freeez was het de beurt aan New Order en hun NY-uitstapje Confusion is hét logische vervolg op I.O.U., alleen dan op zijn NO's. En gemaakt met grotendeels dezelfde electro-boys uit de stal van Baker. En I.O.U. werd geremixed door Jellybean Benitez die weer de lijntjes had met Madonna. Het was het NY van 1983 en er stond veel te gebeuren. En in dat licht bezien is I.O.U. meer dan enkel een electroniemendalletje.....

Een crossover tussen disco/funk en de meer synth georiënteerde 80s. Sommige nummers zoals We got the Juice en I.O.U vind ik blijvers maar nummers als Pop goes my Love en Freezin slaan de plank mis en vind ik niks aan.

Loves gonna get you is toch achteraf bekeken muzikaal beste nummer. Geweldige Marvin Gaye vibe.

Pop Goes My Love vind ik toch wel leuker dan I.O.U.. Ook een heerlijke videoclip.