The Edge - Captive (1986)

Ierland
Score
Label: Virgin

1. Rowena's Theme (3:57)
  2. Heroine (Theme from "Captive") (4:27)

met Sinéad O'Connor

3. One Foot in Heaven (5:10)
  4. The Strange Party (5:36)
  5. Hiro's Theme I (4:16)
  6. Drift (2:20)
  7. The Dream Theme (3:36)
  8. Michael Brook - Djinn (3:02)
  9. Island (1:53)
  10. Hiro's Theme [Reprise] (1:37)
neo
U2's The Edge leende zijn talenten weleens voor iets film gerelateerds als de Bond song van Goldeneye of samen met enkele andere voor de score van No Maps for These Territories. Captive moet je zien als zijn enige echte score, met hulp van Michael Brook wel te verstaan, die een bepaalde riff verzon die The Edge op zijn beurt later weer veel gebruikte. Het is helaas te lang geleden sinds ik het eens hoorde, maar het leek in verte wel wat op Tangerine Dream.

neo
Nu ik het weer luid en duidelijk hoorde wat minder dan ik dacht, alhoewel het geheel nog wel sfeervol is. Desondanks blijft het interressant om een score van The Edge te horen.

avatar van c-moon
Heb destijds deze Captive wel gehoord, en als ik me het goed herinner viel me dat toen enorm tegen.... ook de film vond ik maar niets trouwens ...

avatar van Saldek
Dit album kan mij niets fout doen. Prachtig gewoon. Lekker sfeervol, soms heel mooi. Heb deze nu een 16 jaar, maar heb nog steeds wel eens een bui om 'm even op te zetten, biertje erbij...................

avatar van Irish
ik heb dit nog nooit geluisterd maar wat een verschrikkelijk hoes

EVANSHEWSON
Saldek schreef:

Heb het helaas nooit tegengekomen of gehoord, maar als U2 fan kan dat toch niet tegenvallen of zo ?

Wèl spuuglelijke hoes hoor!

neo
Dit kan juist wel als U2 fan tegenvallen.

Wat niemand hier vermeld; dit was de eerste kennismaking met Sinead O'Connor. Zij zingt Heroine. Dit is nog van voor haar debut album. Volgens mij is dit album nooit op CD verschenen.

neo
Captive nog nooit op cd verschenen of dat van Sinead? Dat eerste is wel op cd.

Sorry; inderdaad een kromme zinsopbouw, waardoor het niet duidelijk is welk album ik bedoel.
Ik bedoel Captive. Ik ben het album nooit op CD tegen gekomen, maar het is blijkbaar wel op CD.
Toch eens achteraan gaan.

avatar van Premonition
Ik heb 'm even uit de verstofte arsenalen op zolder gehaald. Was toen niet bijster interessant herinner ik me nu en ook nu kan het me niet boeien.
The Edge zijn eerste solopoging uit 1983 als Snake Charmer met Jah Wobble (ex. PIL oa) en Holger Czukay (ex. Can en ook veel gewerkt met David Sylvian) is vele malen boeiender.

avatar van rudiger
ik dacht bij `n solo album uit te komen van the edge , nee dus

avatar van rkdev
deric raven schreef:
Toch eens achteraan gaan.
Ja is op cd verschenen, of heb ik dan het enige exemplaar...