Frank Boeijen en Wout Pennings - Boeijen & Pennings (1979)

Alternatieve titel: Frank Boeijen & Wout Pennings

Label: CNR

1. Verkeerd Om Terug Te Kijken (2:54)
  2. De Zee (3:44)
  3. Het Spel (3:41)
  4. Elyzese Velden (3:04)
  5. Droom (2:27)
  6. Waar Kom Jij Vandaan (2:33)
  7. Vriend (3:47)
  8. Angst (3:38)
  9. Afwezig (3:44)
  10. Een Enkeling (4:07)
  11. Burcht van de Hertog (4:23)
  12. Stadslichten (3:01)
flebbie
Eerste plaat die Frank ooit opnam, samen met jeugdvriend Wout Pennings. Prachtige plaat die al laat horen dat we hier te maken hebben met een ongelofelijk talent.

Elvis Presley
"Elyzese Velden" is zo'n heerlijk nummer. Maar ook pareltjes als "Waar kom jij vandaan" en "Afwezig" bewijzen dat Boeijen zelfs op deze jonge leeftijd al flink goed bezig was.

Mijn inziens heeft hij zich nooit ovetroffen met deze plaat, maar dat vind ik wel met meerdere eerste platen van artiesten. Een van de beste platen in het genre van het Nederlandse luisterlied met mooie meldodien, teksten en productie in handen van Rob de Nijs, die nergens overdrijft. Dopie sfeertje van een vast veel blowende Frank in die tijd.

Joy
blowende frank?

waar haal je dat vandaan?

man is zo clean als wat, altijd geweest

flebbie
School interesseert hem minder. Hij leest veel, blowt regelmatig en zit vaak met zijn vrienden tegenover zijn middelbare school in het Kronenburger Park op zijn gitaar te spelen. Met Rob van Breda en later Peter Janssen vormt hij al duo's en treedt ook op. Als hij eenmaal een middelbaar schooldiploma heeft besluit hij zich helemaal op de muziek te gaan richten. Via zijn broer Gerard ontmoet hij diens vriend Wout Pennings, een zeven jaar oudere gitarist. Het klikt meteen tussen de jonge, gedreven zanger en liedjesschrijver en de ervaren ‘notenman'.

Ja beste Joy, zo staat het toch echt gedrukt op de officiele site van Frank.

avatar van T.O.
flebbie schreef:

Da's ook mijn oude school

avatar van IntoMusic
Toch wel een pareltje van een album met echt hele mooie teksten. Waar kom jij vandaan is zo subtiel en simpel gespeeld, maar o zo mooi.
Toen ik mij begin jaren 90 ging verdiepen in de muziek van Frank (dat uiteindelijk resulteerde in een doorgewinterde fan), heb ik ook dit album gekocht. In het begin niet zo bijzonder. Hoevaker ik dit echter afspeelde hoe mooier het werd.

Afwezig, Eluzese velden en Een enkeling zijn schitterend. Album gezien het aantal stemmen helaas ondergewaardeerd. Hoewel 3,4 natuurlijk niet slecht is

Volgens mij is het album nog steeds te krijgen en nog voor een prikkie ook, dus absolute aanrader.

mooie cd hier klinkt hij nog erg jong de teksten zijn mooi maar hier en daar mist wat power

avatar van Supersid
Wat is het verschil met de 1 jaar eerder uitgekomen versie (overigens veel mooier van lay-out)?

Ik vond dit (nog) helmaal niks. Juist daarna werd hij per album beter (met destijdsals hoogtepunt volgens mij dan: Welkom in Utopia)

avatar van Tony
Ik vind 'm juist verrassend fris klinken hier en muzikaal al behoorlijk ontwikkeld, Wout is een aardige begeleider, maar je herkent ook het FBG geluid al een beetje, maar dan eh scherper. Hierna pakt ie wel een aantal albums een stijgende lijn natuurlijk, maar ik luister hier nog steeds veel liever naar dan naar pakweg zijn laatste 3 albums. Die gezapigheid....

Supersid schreef:

Zijn andere opnames!

avatar van Supersid
Dat verklaart al veel...

avatar van lennon
Frank speelde afgelopen woensdag "Afwezig" tijdens zijn show. Had het idee dat het om een tribute ging, maar hij zei er verder niks over... vertelde wel over zijn ontmoeting met Wout Pennings e.d.

avatar van Tony
Ja, Wout is vorige week overleden, zoals je wel weet. Heeft 'ie het moeilijk mee natuurlijk, toch een vriend, goede collega. Maar Frank is niet zo'n prater wat dat betreft. En ook nog eens flink last van zijn schouder, Eindhoven gecancelled. Het zit effe niet mee...

avatar van rkdev
Mooi album van Frank Boeijen en Wout Pennings. De nummers liggen lekker in het gehoor en zitten al dicht tegen het vertrouwde geluid aan. Mooie heldere productie ook. Ik had om de een of andere reden een compleet ander album verwacht, maar als iemand me dit had laten horen zonder toelichting had ik denk ik gedacht dat dit album van de FBG zou zijn. 'Vriend' had zo een hit kunnen worden van die band.
Aangename verrassing dit.